“Σκληραίνει” το lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν και τα Δημοτικά Σχολεία;

Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται ιδιαιτέρως από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού καθώς καθημερινά καταγράφεται αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες την ύπαρξη 2.384 κρουσμάτων στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 652 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  «Το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη δέχεται πολύ μεγάλη πίεση.» Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΘ η θετικότητα αγγίζει το 32%, υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και το σύστημα υγείας βρίσκεται στο «κόκκινο».

Κλείνουν και τα Δημοτικά Σχολεία;

Τις τελευταίες ώρες φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να έχει πάρει την απόφαση εκτός από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπου τα μαθήματα διεξάγονται μέσω τηλεκπαίδευσης να αναστείλει τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) ΜΟΝΟ στην Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εκταταμένη διασπορά που παρατηρείται καθώς οι διαθέσιμες κλίνες στα Νοσοκομεία πλέον είναι ελάχιστες και η κατάσταση πλησιάζει στο “κόκκινο”.

Μάλιστα σύμφωνα με το News4Health.gr, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 αν όχι και νωρίτερα. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η εν λόγω φημολογία επιβεβαιωθεί καθώς η σχετική απόφαση αν τελικώς ληφθεί θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης για για τον κορονοϊό, στις 18:00.