Η διαστημική τοιχογραφία του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου μας εντυπωσίασε

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς επεφύλασσε μια έκπληξη για τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου καθώς κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών η Λία Κουτελιέρη, εικαστικός καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός, εμπνεύστηκε και υλοποίησε στην πρόσοψη του σχολείου μια τεράστια τοιχογραφία με θέμα το διάστημα.

Η καλλιτεχνική της ματιά, το μεράκι και η άρτια τεχνική της συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί ένα τεράστιο εικαστικό έργο που δεν μπορείς να μην το κοιτάξεις και να εντυπωσιαστείς.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι προσεγμένα ώστε να μην ζαλίζουν τους μαθητές αλλά τουναντίον να τους προ(σ)καλούν να παρατηρήσουν την εντυπωσιακή ζωγραφιά και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη ώστε να μεταφερθούν νοερά στο κόσμο του διαστήματος.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή δημιουργική παρέμβαση που έδωσε χρώμα στο σχολικό κτίριο, δίνοντάς του μια ξεχωριστή “σφραγίδα”. Η ανταπόκριση τόσο των μαθητών όσο και των γονιών που βλέπουν καθημερινά αυτήν την τοιχογραφία είναι άκρως ενθαρρυντική και όλοι έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για αυτή την εικαστική πρωτοβουλία.

Κόντρα στους γκρίζους, λερωμένους και αντιαισθητικούς τοίχους που αντικρίζουμε σε πολλά σχολικά κτίρια, το ξεχωριστό γκράφιτι που δημιουργήθηκε συντελεί σε μια ατμόσφαιρα οικεία και ευχάριστη.

Όπως δήλωσαν στο Infokids.gr εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου “Το σχολείο μας πλέον έχει θέα στο διάστημα! Όραμα του Συλλόγου μας ήταν  η ολική εξωτερική αναμόρφωση του κτηρίου. Με προσωπική εργασία καθώς και τη συμβολή της καλλιτέχνιδας mural art Λίας Κουτελιέρη, το όραμα μας πραγματοποιήθηκε. Ευχαριστούμε την διεύθυνση του σχολείου καθώς και όλους τους γονείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια!

Μάλιστα οι φωτογραφίες που μας έστειλαν από την αρχική όψη του σχολείου και το διαστημικό εικαστικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της ριζικής αναμόρφωσης του σχολείου.

Ας δούμε τις σχετικές φωτογραφίες: