Σοφία Ζαχαράκη: «Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε”

Κι ενώ υπαρχουν ήδη 8 σχολεία κλειστά (τα οποία αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν την Τρίτη) για προληπτικούς λόγους και αρκετά άλλα πήραν μόνα τους πρωτοβουλία για απολύμανση, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία δήλωσε τα εξής: «Σε κάθε μας βήμα, συμβουλάτορας και σημείο αναφοράς είναι το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας».

«Από τον Ιανουάριο είχαμε δώσει συμβουλές στα σχολεία για το πλύσιμο των χεριών, πόσο πρέπει να κρατάει, για πολύ καλό καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών. Συμβουλές ακόμη και με βίντεο», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

«Στην πορεία, και μιας και πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, έπρεπε να κλείσουμε ένα σχολείο για 14 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουμε προχωρήσει και σε μονοήμερες αναβολές λειτουργίας σχολείων, για παιδιά τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα. Πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία και προχωράμε και εμείς σταδιακά», πρόσθεσε.

«Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασε για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις», κατέληξε.