Σοκ: Αστυνομική βία σε 9χρονη που έπαθε κρίση και απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα της (video) – Σκληρές εικόνες

Σοκ προκαλεί στην Αμερική η είδηση ότι οι Αστυνομικοί έκαναν χρήση απίστευτης βίας εις βάρος μιας 9χρονης στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης που εν μέσω κρίσης απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τη μητέρα του.

Στο video που κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει ξεσηκώσει την κοινή γνώμη φαίνονται οι αστυνομικοί να βάζουν χειροπέδες και να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της Αστυνομίας, Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, είχε πάθει κρίση και απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τη μητέρα του.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Οι αστυνομικοί που εκλήθησαν στο σημείο του συμβάντος την Παρασκευή έβαλαν χειροπέδες στο κορίτσι, στη συνέχεια προσπάθησαν να το αναγκάσουν να μπει στο περιπολικό και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού όταν αυτό αντιστάθηκε, σύμφωνα με το βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλης χθες Κυριακή.

Πώς δικαιολογήθηκαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν με αυτό τον τρόπο για να προστατεύσουν το κορίτσι και δήλωσαν ότι «αναγκάστηκαν» να του βάλουν χειροπέδες και να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού. Όμως η Λόβελι Γουόρεν, η Αφροαμερικανίδα δήμαρχος του Ρότσεστερ, καταδίκασε τη χρήση βίας εναντίον ενός παιδιού και δεσμεύθηκε να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η αστυνομία της πόλης.

«Έχω ένα παιδί δέκα ετών, είναι παιδί, είναι μωρό. Και ως μητέρα αυτό το βίντεο είναι κάτι που δεν θα ήθελα να βλέπω», τόνισε η Γουόρεν χθες.

Δείτε το video του συμβάντος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ