Στο “κόκκινο” η αγωνία στην υπόθεση Πάτρας: Γιατί “παγώνουν” μέχρι νεοτέρας οι εξελίξεις – Το παιχνίδι της Πισπιρίγκου

Θα κληθεί να καταθέσει ξανά η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Η κύρια ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας ανατέθηκε, ως γνωστόν, στην 35η ανακρίτρια Αθηνών Ευγενία Τζωτρτζάτου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την μελέτη της δικογραφίας και κατά τα φαινόμενα θα την ολοκληρώσει στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, που αρχίζουν την Τρίτη.

Στον “πάγο” οι εξελίξεις για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ως εκ τούτου, μέχρις ότου επιστρέψει από την άδειά της η κ. Τζωρτζάτου, «παγώνει» κάθε ανακριτική διαδικασία. Βεβαίως, στο «νεκρό» διάστημα, έχοντας πλήρη γνώση του υλικού της Προκαταρτικής Εξέτασης, θ’ αποφασίσει πόσα και ποια άτομα θα κληθούν να καταθέσουν, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαδικασίας με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία της Μαλένας και της Ιριδας, από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολου Ανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr η κ. Τζωρτζάτου δεν θα χρειασθεί να καλέσει το σύνολο των μαρτύρων που έδωσαν καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Η κ. Τζωρτζάτου, παράλληλα, θα «σταθεί», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στην τραγωδία συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης. Είναι, δηλαδή, για αυτήν «ανοικτό» το ζήτημα της έκθεσης ανηλίκων σε κινδύνους!

Πρόσω ολοταχώς για 2 δίκες η Πισπιρίγκου

Εφόσον διακριβωθεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, που πέραν της ανθρωποκτονίας, ασκήθηκε δίωξη στην μητέρα της και για απόπειρα (11 Απριλίου 2021), όταν το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο» τρεις μέρες νωρίτερα…

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι το νέο δικαστικό έτος αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι μετά την ημερομηνία αυτή θα προκύψουν οι όποιες ουσιαστικές εξελίξεις. Χρονικά, προηγείται η εισήγηση στο δικαστικό συμβούλιο του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Αντίθετα, οι εισαγγελείς Ελευθεριάνος και Ανδρέου προβλέπεται ότι θα κάνουν την δική τους εισήγηση μεταγενέστερα (πιθανώς τον Οκτώβριο), οπότε εφ’ όσον έχουμε παραπομπές και για τους τρεις θανάτους, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν δύο δίκες.

Γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στο αίτημα αποφυλάκισης και μετά τις νέες διώξεις

Τι και εάν σε βάρος τις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Μαλένας και Ιριδας, η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου  εμμένει στην αρχική της επιθυμία για την υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης και αυτό, γιατί θεωρεί πως τόσο τα στοιχεία που οδήγησαν στην προφυλάκιση της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, όσο και τα νέα κατηγορητήρια σε βάρος της είναι αδύναμα.

Εξαιτίας της διπλής εισαγγελικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, αναβάλλεται η κατάθεση του σχετικού αιτήματος, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και αναμένεται ν’ απολογηθεί.

Από τις πρώτες ημέρες εγκλεισμού της στις φυλακές Κορυδαλλού, η 34χρονη δηλώνοντας πως είναι αθώα και δεν έχει καμία εμπλοκή με τον θάνατο της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της, είχε δώσει εντολή στο δικηγόρο της να «τρέξει» τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αποφυλάκιση της.

Διαβάστε επίσης:

Άφαντος ο δράστης που σκότωσε πεθερό και πυροβόλησε την πρώην σύζυγο – «Όταν ήταν 7 έμεινε στο βουνό μία εβδομάδα »

«Με σακάτευε στο ξύλο ο πατέρας του μωρού. Έχω 4 παιδιά»: Μητέρα που πήγαν να της αρπάξουν το μωρό στο Αιγάλεω

Απειλούν την οικογένεια της 16χρονης που είχαν αρπάξει από το Δαφνί – Η σχέση με τον 25χρονο – Φόβοι για την ζωή της