“Στο κόκκινο” η διασπορά στα σχολεία – Περισσότερα από 32.000 τα κρούσματα στα παιδιά

"Στο κόκκινο" η διασπορά στα σχολεία - Περισσότερα από 32.000 τα κρούσματα στα παιδιά

Υψηλά παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών καθώς την εβδομάδα 21 έως 27 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 32.772 μολύνσεις.

Το 23% των κρουσμάτων είναι παιδιά

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών αποτελούν το 23% των συνολικών κρουσμάτων για την εβδομάδα αναφοράς και μειωμένα κατά 8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία

H διασπορά της Covid-19 σε παιδιά «αντανακλά» και στον αριθμό των σχολικών τμημάτων που κλείνουν λόγω του πρωτοκόλλου 50%+1 κρουσμάτων. Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει ενδοσχολική διασπορά γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Την Τετάρτη 30 Μαρτίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, καταγράφηκαν ακόμη 225 ανεβάζοντας τον αριθμό της τρέχουσας εβδομάδας στα 1.345!  Σημειώνουμε τέλος ότι από την αρχή του χρόνου στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας έχουν καταγραφεί 17.594 κρούσματα, 15.593 σε μαθητές και 2.001 σε εκπαιδευτικούς!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Κάθε Τρίτη το self test για τα σχολεία

Aρνητικό self test χθες - θετικό σήμερα: Τι ισχύει στην περίπτωση αυτών των μαθητών

Κάθε Τρίτη θα προσέρχονται στα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχοντας υποβληθεί σε αρνητικό self test. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται (ένα self test την εβδομάδα) έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία ζωής της 14χρονης Δαυιδούλας – «Ευχαριστώ τους γονείς μου που δεν με σκότωσαν»

Το νέο trailer της Νικολούλη μετά την σύλληψη της Ρούλας είναι ανατριχιαστικό

Πριν κάνουμε κριτική στην “μάνα” μην ξεχνάμε και το μερίδιο ευθύνης που έχει ο περίγυρος που είδε και δεν μίλησε