Αρχική InfoBaby Τοκετός Στοιχεία σοκ για τη βρεφική θνησιμότητα στην Ελλάδα - Γιατί αυξήθηκε κατά 26% στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Στοιχεία σοκ για τη βρεφική θνησιμότητα στην Ελλάδα - Γιατί αυξήθηκε κατά 26% στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη βρεφική θνησιμότητα στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, ο αριθμός των βρεφών που πέθαναν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους αυξήθηκε κατά 26%.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την πτώση του βιοτικού επιπέδου των νέων γονιών αναφέρει το euronews.gr.

Ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας που πήρε μέρος στην έρευνα εξηγεί τους παράγονες που σχετίζονται με τη θνησιμότητα των βρεφών μετά τις 29 ημέρες της ζωής τους.

«Για τα μωρά που είναι μεγαλύτερα των 29 ημερών, είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον στο σπίτι, οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας, η διατροφή, η θέρμανση, η ύδρευση και η γενική κατάσταση στο σπίτι», δηλώνει ο κ. Τούντας.

Η δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας αλλά και το αντιεμβολιαστικό κίνημα, πιθανότατα είναι ακόμα δύο παράγοντες που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της κατάστασης.

Πριν από την κρίση, τα ποσοστά της βρεφικής θνησιμότητας στην Ελλάδα μειώνονταν σταθερά κάθε χρόνο, ενώ τώρα αυξάνονται.

«Μετά το 2010 η βρεφική θνησιμότητα αυξάνεται κατά 1.8% κάθε χρόνο», επισημαίνει ο κ. Τούντας.

Η έρευνα καλύπτει το διάστημα 2010-2015. Οι ερευνητές επισημαίνουν πάντως ότι επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.