Συγκινεί το αγοράκι με το διαβατήριο στο χέρι: «Αφήστε με να γυρίσω σπίτι μου στην Ελλάδα»

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον κορωνοϊό έχουν σχηματιστεί τεραστιες ουρές και η ταλαιπωρία των ανθρώπων που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τον τελωνειακό σταθμό της  Κακαβιάς είναι αδιανόητη.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι έπρεπε να περιμένουν έως και 72 ώρες σε ουρές χιλιομέτρων κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος έφτασε μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ανάμεσα τους και ένα αγοράκι το οποίο δεν θέλει τίποτα άλλο, παρά μόνο επιστρέψει στο σπίτι του στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αναμονή είναι ατελείωτη.

Είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά Αλβανών, όπως και το 10χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από ασθενοφόρο, που μπορεί η πατρίδα τους να είναι η Αλβανία, αλλά το σπίτι τους είναι στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο να ακούσει στις εντολές της αστυνομίας, βαθιά απογοητευμένος από την πολιτική του Έντι Ράμα, ο οποίος μένει άπραγος βλέποντας την τραγική κατάσταση τόσων ημερών στην Κακαβιά, χωρίς να δίνει κάποια λύση.

Ένας αστυνομικός τον χωρίζει από το πλήθος και τον τραβάει στην άκρη για να τον καθίσει σε πεζοδρόμιο. Το παιδί συνεχίζει να κλαίει, συνεχίζει να κρατάει το διαβατήριο σφιχτά στο στήθος του και με αναστεναγμό στα ελληνικά λέει: Θέλω να πάω σπίτι!