Συγκινητική δωρεά μετά θάνατον από τον Θέμο Αναστασιάδη στα παιδιά της Ανατολικής Μάνης

Η πρόωρη απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη συγκλόνισε τον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής που έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τη Μάνη επέλεξε εκεί να είναι η τελευταία του κατοικία. Το παραθαλάσσιο χωριό Γερολιμένας της Ανατολικής Μάνης ήταν το ησυχαστήριό του και είχε δεσμούς αγάπης με τους κατοίκους.

Μάλιστα, επιθυμία της οικογένειας την ημέρα της κηδείας ήταν αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν στο πνευματικό κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στον Κότρωνα Λακωνίας.

Μια δωρεά για τα παιδιά της Ανατολικής Μάνης

Γνωστοί και φίλοι έκαναν πράξη την επιθυμία και έτσι 6 μήνες μετά μετά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική δωρεά προς το πνευματικό κέντρο για την ψυχαγωγία των παιδιών του χωριού.

Την είδηση της υλοποίησης της δωρεάς δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος και συνεργάτης του εκλιπόντος, Φρίξος Δρακοντίδης, με ανάρτησή του στο Facebook. Όπως έγραψε από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δημιουργήθηκε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αγοράστηκαν τα απαραίτητα αυτοκινούμενα οχήματα, σήματα οδικής κυκλοφορίας και πολλά παιχνίδια για τα παιδιά της περιοχής

Ο Φρίξος Δρακοντίδης έγραψε χαρακτηριστικά: “Ο αληθινος Θεμος : Ακόμα και μετα θάνατον καταφέρνει να χαρίσει χαμογελα. Στο Πνευματικο Κέντρο στον Κοτρωνα Λακωνίας, η οικογένεια Αναστασιαδη αφηςε ενα σεβαστο χρηματικό ποσο για τα παιδιά του χωριού. Δημιουργήθηκε κατόπιν επιθυμίας του πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αγοράστηκαν αυτοκινούμενα, σήματα οδικής κυκλοφορίας και ενα σωρό παιχνίδια. Επειτα τακτοποιήθηκαν και αλλα θέματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία. Πολλα μπράβο στον Αντώνη και στην Μαιρη που φρόντισαν αθόρυβα να κάνουν πραγματικότητα μια απο τις τελευταίες του επιθυμίες.”

Δείτε το post του δημοσιογράφου

Δείτε φωτογραφίες από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Θεμος Αναστασιάδης