Συγκινούν τα αδερφάκια που παρακολουθούν τηλεκπαίδευση στο νοσοκομείο που οι γονείς νοσηλεύονται με COVID

Πριν λίγες μέρες είχαμε δημοσιεύσει την ιστορία μιας οικογένειας από τα Χάνια που αφού νόσησαν με covid 19 οι γονείς και κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν, στήθηκε μια αλυσίδα αγάπης και ανθρωπιάς για να μην μείνουν τα παιδιά υπό την επίβλεψη των γειτόνων.

Τελικά, 0 8χρονος και ο 12χρονος αποφασίστηκε να πάνε στο νοσοκομείο και να βρίσκονται κοντά στους γονείς τους. Η 35χρονη μητέρα νοσεί από κορωνοιό στις 27 Μαρτίου και μπαίνει στο νοσοκομείο και μια μέρα μετά και ο 40χρονος πατέρας.

Τα παιδιά παρακολουθούν τηλεκπαίδευση απο το δωμάτιο του νοσοκομείου

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που δημοσίευσαν τα Χανιώτικα Νέα μέσα από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που δείχνει το Ματία Πέτροβιτς να  παρακολουθεί μέσω ταβλετ  τα μαθήματα της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου ενώ ο αδελφός του, Ντανίλο, συνδέεται, από τη διπλανή κλίνη, στο μάθημα της Β’ τάξης. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, οι φίλοι τους τους κρατάνε συντροφιά στις πρωτόγνωρες στιγμές που περνούν ενώ οι δασκάλες τους φροντίζουν όχι μόνο για την εκπαιδευτική αλλά κυρίως για την ψυχολογική τους υποστήριξη.

Η πολύτιμη στήριξη από τις δασκάλες

Από την πρώτη στιγμή στο πλάι των μικρών παιδιών οι δασκάλες τους. «Κυριακή λοιπόν πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μου λέει βοήθεια! Μπαίνω στο νοσοκομείο, η γυναίκα μου είναι ήδη στο νοσοκομείο τι θα γίνουν τα παιδιά μου. Οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο ύψος τους και τα βοήθησαν όλο το διάστημα και πριν από την τηλεκπαίδευση για να μπορούν να τα χαλαρώσουν και να τα στηρίξουν. Δηλαδή να δουν μαζί μια ταινία, να συζητήσουν, γιατί έχουν έρθει πάρα πολύ κοντά στα παιδιά» αναφέρει η Νεκταρία Παντελάκη, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ο 40χρονος πατέρας είναι ήδη πολύ καλύτερα και μαζί με τους δυο του γιους στη μονάδα covid19 ενώ και η υγεία της μητέρας καθημερινά βελτιώνεται, καθώς βρίσκεται σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου.