Συγκλονίζει γνωστός Έλληνας: “H γυναίκα μου αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει ότι γέννησε αυτιστικό παιδί”

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η συνέντευξη- εξομολόγηση από καρδιάς του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου  που μίλησε στην εφημερίδα Εspresso για τον αυτιστικό γιο του Άλκη που έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια σε ηλικία 46 ετών, για τον προσωπικό αγώνα που έχει δώσει για τα αυτιστικά παιδιά ενώ αποκάλυψε και το γεγονός ότι η σύζυγός του αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε ποτέ να δεχτεί το αυτιστικό παιδί τους.

“Η Ελλάδα έχει πετάξει στον Καιάδα τα αυτιστικά παιδιά”

Για την αυτοκτονία της συζύγου του, Αρλέτ Μπομάν και τον χαμό του γιου του, Άλκη, μίλησε ο Δημήτρης Κολλάτος.

«Ο γιος μου ο Αλκης ήταν αυτιστικό παιδί. Η Ελλάδα έχει πετάξει στον Καιάδα τα αυτιστικά παιδιά. Τον γιο μου, Άλκη, ουσιαστικά τον «σκότωσαν» οι ίδιοι οι γιατροί. Τα αυτιστικά παιδιά δεν χρειάζεται να γίνουν καλά (πολύ δύσκολα γίνονται). Ζουν όπως έχουν γεννηθεί αλλά σε πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, το κράτος θέλει να τα βάλει σε ιδρύματα. Αυτό -στην ουσία- τα σκοτώνει» είπε αρχικά.

«Μαζί μέναμε σε αυτό το σπίτι. Ο Αλκης ήταν η ζωή μου ολόκληρη, η πνοή μου, ο αέρας μου, η συντροφιά μου. Με τον θάνατό του πικράθηκα πάρα πολύ. Δεν έκανε ζημιές, δεν πετούσε τα βιβλία και ας έχω χιλιάδες μέσα σε αυτό το σπίτι» πρόσθεσε.

Για τις τελευταίες στιγμές του γιου του

Για τον θάνατο του γιου του, ο ίδιος τόνισε: «Ο,τι πιο τραγικό. Είναι σκηνή από αρχαία τραγωδία. Τον έχω θάψει στην Αίγινα. Θέλω πριν πεθάνω να φτιάξω ένα εκκλησάκι και να τον θάψω στο κτήμα μου. Και εκεί δίπλα θέλω να με θάψουν και εμένα. Τον αγαπούσα πάρα πολύ τον Αλκη. Με καταλάβαινε και τον καταλάβαινα».

H γυναίκα μου αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει ότι γέννησε αυτιστικό παιδί

Τέλος, ο Δημήτρης Κολλάτος ρωτήθηκε για το εάν αληθεύει ότι η γυναίκα του αυτοκτόνησε. Σε αυτό απάντησε: «Ναι, έτσι είναι η ιστορία. Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει τον Αλκη και ότι έχει γεννήσει ένα αυτιστικό παιδί. Ήταν Γαλλίδα. Είχε αγοράσει ένα ρετιρέ και έμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Ερχόταν, λοιπόν, και έβλεπε τον Αλκη. Κάποια στιγμή πήγε στη βεράντα, πήδηξε και σκοτώθηκε».

Η ταινία που γύρισε για να αφυπνίσει τους Έλληνες για το αυτισμό

Στην ταινία, ο Άλκης, ένα παιδί 11 ετών με αυτισμό, έχει φέρει σε απελπισία το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως τη Γαλλίδα μητέρα του, η οποία θέλει να τον κλείσει σε ίδρυμα. Στην απόφαση αντιτίθεται ο πατέρας του Άλκη, που αποδέχεται την ιδιαιτερότητα του γιου του και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Στην ταινία είχε εμφανιστεί και ο Δημήτρης Κολλάτος, η εκλιπούσα σύζυγός του Αρλέτ Μπομάν και ο γιος τους, Αλέξανδρος, ερμηνεύοντας τους εαυτούς τους.

Διαβάστε επίσης:

Καλή σχολική χρονιά! Κεραμέως και Μητσοτάκης βρέθηκαν σε Δημοτικό της Δραπετσώνας και μίλησαν με τους μαθητές

«Ο Αναγνωστόπουλος δεν έχει δικαίωμα να δει τη Λυδία που υπεραγαπά» – Η μητέρα του απαρνείται την ταυτότητά της (video)

Oι δάσκαλοι αυτού του σχολείου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο του γονείς των μαθητών της Α Δημοτικού!