Συγκλονίζει η διάσωση με θερμικές κάμερες ενός 6χρονου που χάθηκε σε δάσος!

Το συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση ενός 6χρονου με ειδικές ανάγκες που χάθηκε στο δάσος της περιοχής Sauble Beach δημοσίευσε πρόσφατα η Αστυνομία του Οντάριο και όπως ήταν φυσικό έγινε αμέσως viral.

Σύμφωνα με το cbc.ca, το περιστατικό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του μικρούλη κάλεσε στο αστυνομικό τμήμα πανικόβλητη για να αναφέρει την εξαφάνιση του γιου της: «Αγνοείται εδώ και 45 λεπτά, τον ψάχνουμε παντού» λέει η μητέρα, πιθανολογώντας ότι το παιδί χάθηκε στο δάσος που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας. Όπως λέει, την ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε λίγο πρόκειται να σκοτεινιάσει.

Λίγη ώρα αργότερα, έχει συντονιστεί από την αστυνομία μία απίστευτη επιχείρηση, με ελικόπτερο που πετά πάνω από το δάσος και θερμικές κάμερες με λέιζερ που έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν πολύ πιο εύκολα τυχόν ανθρώπινη ζωή σε περιοχές με χαμηλή ορατότητα.

Όπως φοβόταν η μητέρα, όσο σκοτεινιάζει, η ανεύρεση του παιδιού γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Περίπου 100 άτομα από την γύρω περιοχή έχει βγει ταυτόχρονα στους δρόμους και ψάχνουν. Η μητέρα επιμένει, ότι το παιδί πρέπει να είναι στο δάσος καθώς έχει ψάξει οπουδήποτε αλλού.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

“Μπορείτε να με πάτε στο σπίτι;”

Περίπου 6 ώρες μετά, αστυνομικοί ψάχνουν σε λάσπες και μεγάλα δέντρα βρίσκουν το αγόρι στο δάσος, περίπου 500 μέτρα από το σπίτι του. Το καταφέρνουν χάρη στη βοήθεια των θερμικών καμερών που φωτίζουν με ένα ιδιαίτερο χρώμα τη στιγμή που εντοπίζουν, από το ελικόπτερο, το παιδί. Στο βίντεο φαίνεται η λήψη από τις κάμερες νυχτερινής όρασης την ώρα της διάσωσης.

Όταν ο αστυνομικός πλησίασε το παιδί, τη στιγμή του εντοπισμού, ο μικρός του είπε: “Μπορείτε να με πάτε στο σπίτι;”. Το παιδί ήταν ξυπόλυτο. Έτρεμε και είχε μερικές γρατζουνιές, όμως κατά τ’άλλα ήταν σε καλή κατάσταση. Οι άνθρωποι της αστυνομίας, αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τον τύλιξαν με μια κουβέρτα και τον μετάφεραν σηκωτό στο σπίτι.

«Τον φέρνουμε πίσω, μοιάζει να είναι σε καλή κατάσταση», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ένας αξιωματικός, ενώ ο πιλότος του ελικοπτέρου απαντά χαρούμενος «Υπέροχα, αγόρια».

Όπως ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος λέει, η επιτυχία της διάσωσης δεν οφείλεται μόνο στην άριστα εκπαιδευμένη ομάδα του, αλλά και στην τεχνολογία που είναι πλέον διαθέσιμη μα και στην σωστή οργάνωση.