Τα παιδιά έχουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό

Τα παιδιά έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια μελέτη υπό την αιγίδα του προέδρου του βρετανικού Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού.

«Σε αυτή τη συστηματική επαναξιολόγηση και μετα -ανάλυση που περιλαμβάνει 32 έρευνες, τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 20 ετών είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες δευτερογενούς μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με ενήλικες 20 ετών και άνω», αναφέρεται στην ανάλυση.

«Υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις ότι όσοι είναι κάτω από 10 έως 14 ετών έχουν λιγότερη ευαισθησία στη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 σε σχέση με τους ενήλικες, με τους εφήβους να εμφανίζονται να έχουν παρόμοια ευαισθησία με τους ενήλικες.»

Επικεφαλής της ανάλυσης ήταν ο Ράσελ Βάινερ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού.

Πόσα παιδιά στην Ελλάδα έχουν βρεθεί θετικά στον Covid-19 από την έναρξη των σχολείων μέχρι σήμερα;

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημοσίευσε στοιχεία αναφορικά με το πόσα παιδιά νόσησαν το διάστημα αυτό από Covid-19, τα οποία δείχνουν, ότι σαφώς υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες των μαθητών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, είχαν νοσήσει από κορονοϊό 776 παιδιά μέχρι 17 ετών. Στο διάστημα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στα 1.120 -σχεδόν διπλασιάστηκαν, δηλαδή, μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ ο πρώτος αριθμός αφορούσε από την αρχή της πανδημίας μέχρι τότε (διάστημα περίπου 6 μηνών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αφορούν περίπου το 94% των κρουσμάτων των οποίων η ηλικία είναι γνωστή, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει και ένα μικρό μεν αλλά υπαρκτό ποσοστό άγνωστης ηλικίας.