Συγκλονίζει η δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Αλεξίας: «Έχει κριθεί ανάπηρη στο 95%, η οικογένεια ζει με εράνους»

Η υπόθεση της μικρής Αλεξίας που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιτωίας, το Πάσχα του 2019, είχε συγκλονήσει το πανελλήνιο.

Έπειτα από όλη αυτήν την περιπέτεια, η οικογένεια της μικρής βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, δίνοντας μάχη για την αγωγή που διεκδικεί, αλλά και για το κοριτσάκι που θα χρήζει βοήθειας για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η αγωγή αφορά την χρηματική ικανοποίηση της μικρής Αλεξίας λόγω της ιδιαίτερης ηθικής, σωματικής και συναισθηματικής βλάβης που προκλήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και απο την απερίσκεπτη συμπεριφορά του δράστη ο οποίος πυροβολούσε σε ευθεία βολή για να γιορτάσει το Πάσχα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Βασιλική Τσόνογλου, μίλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, «ο 54χρονος δράστης αυτοβούλως προσφέρθηκε να δώσει 800 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα είναι λίγα αν αναλογιστεί κανείς τις δαπάνες που υποβάλλεται η οικογένεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Διαβάστε επίσης: Η μικρή Αλεξία τα κατάφερε – Οι προσευχές έπιασαν τόπο!

Οι δύο γονείς έχουν αφοσιωθεί αποκλειστικά στην φροντίδα της κόρης τους και δεν εργάζονται. «Η μικρή έχει κριθεί ανάπηρη στο 95% εφ’ όρου ζωής. Σε δεύτερη φάση έχει τεθεί άλλη μια αγωγή για τις δαπάνες νοσηλείας της, την τροφή και την αντιμετώπιση της αναπηρίας της με την έννοια της αποζημίωσης από την παραμόρφωση που έχει υποστεί. Είναι τα ελάχιστα που μπορεί να ζητήσει για την ηλικία της και την κατάστασή της», συμπληρώνει η δικηγόρος.

«Αν νομίζει κάποιος ότι με 800 ευρώ αντιμετωπίζει  ηθικά αυτήν την κατάσταση, τι να πω; Η μητέρα ζει στη Χαλκίδα με τη μικρή Αλεξία για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στον φυσικοθεραπευτή, ο πατέρας με τα άλλα δύο παιδιά ζουν στις Θεσπιές, όπου προσπαθεί κι εκείνος να τα συντηρήσει. Αλλά να ζεις με εράνους και φιλανθρωπίες, δεν λύνεις το πρόβλημα αυτής της μεγάλης δαπάνης που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί αυτό το βάρος που έχει επωμιστεί η οικογένεια»

Μικρή η βελτίωση για το 9χρονο κορίτσι

Η μικρή Αλεξία, παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση αλλά παρόλα αυτά η κατάσταση της παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η θεραπεία της σταμάτησε απότομα, εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού και στην Ευρώπη. Στις 22 Μαρτίου, με πτήση charter, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε στο Πολυμελές Στρατοδικείο της Θήβας αγωγή για την 9χρονη που είναι έχει κριθεί ανάπηρη κατά 95% και αναμένεται η απόφαση.

Πηγή: ΕΡΤ