Η μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από σφαίρα νωρίτερα στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού – Τι λέει η μητέρα της αποκλειστικά στο infokids.gr

«Η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού μάς ανάγκασε να γυρίσουμε στο σπίτι μας», λέει η μητέρα της 9χρονης στο infokids.gr

Η 9χρονη Αλεξία, η μικρή μαχήτρια, που το περασμένο Πάσχα τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, βρίσκεται πλέον στο σπίτι της, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

«Η πανδημία μας έφερε πίσω. Φοβηθήκαμε για την υγεία του παιδιού. Την ίδια στιγμή, έκλειναν τα σύνορα και σταματούσαν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Ήμασταν σε δίλημμα. Τελικά, αποφασίσαμε με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών, να γυρίσουμε στο σπίτι μας και να συνεχίσει το κορίτσι μας να δίνει τη μάχη έχοντας στο πλευρό της όλη την οικογένεια μαζί», λέει ο Λουκάς Σαμαρτζής, πατέρας της 9χρονης.

«ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ»

Από το τέλος Οκτωβρίου, η Αλεξία νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η θεραπεία της σταμάτησε απότομα, εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού και στην Ευρώπη. Στις 22 Μαρτίου, με πτήση charter, επέστρεψε στην Ελλάδα.
«Γυρίσαμε πριν από λίγες μέρες. Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς στο σπίτι μας. Επιστρέψαμε δύο εβδομάδες νωρίτερα. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Προς το παρόν θα Μείνουμε σπίτι και θα περιμένουμε να «κοπάσει η καταιγίδα».

«ΔΑΚΡΥΣΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ, ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ»

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, η Αλεξία επέστρεψε στο χωριό της, στο σπίτι, στο δωμάτιό της. Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της, η Μάγδα και ο Κωνσταντίνος, την περίμεναν με αγωνία. Ετοίμασαν το δωμάτιό της, έστησαν μία μικρή οικογενειακή γιορτή για την υποδοχή της!
«Όταν τη φέραμε στο σπίτι, κοιτούσε σοκαρισμένη. Έτρεξαν να την αγκαλιάσουν τα αδέρφια της και δάκρυσαν τα ματάκια της από τη χαρά και τη συγκίνηση! Δεν σταματούσε να χαμογελάει ! Της είχε λείψει το σπίτι. Μετά από έναν χρόνο όλη η οικογένεια είμαστε και πάλι μαζί, επιτέλους», λέει η μητέρα της.

«Η ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΚΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ»

Το 9χρονο κοριτσάκι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Κινεί τα άκρα της, προσπαθεί να μιλήσει και χαμογελάει.
«Καταλαβαίνει τα πάντα. Κάθεται στο κρεβάτι της, τη βάζουμε στο καρότσι, λέει λεξούλες και προσπαθεί να τα πει όσο πιο καθαρά μπορεί. Κάνει τεράστια προσπάθεια. Είναι η μικρή μας μαχήτρια. Δεν το βάζει κάτω ούτε λεπτό», υπογραμμίζει η μαμά Νικολέτα.

Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η οικογένεια της, ελπίζει ότι η Αλεξία θα μπορέσει να συνεχίσει την αποθεραπεία της στην Αθήνα το συντομότερο. Ήδη έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης σπιτιού ώστε όταν «λήξει ο συναγερμός» της πανδημίας, να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα της.
«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, η αποθεραπεία της Αλεξίας πρέπει να περιμένει… Ελπίζω να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την κρίση και να μπορέσει το κοριτσάκι μας να συνεχίσει την αποκατάσταση της υγείας της, στην Ελλάδα πια. Θα βρούμε το κατάλληλο για τη μικρή κέντρο αποθεραπείας στην Αθήνα. Θα νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα και θα μετακομίσουμε από τις Θεσπιές Βοιωτίας όλοι μαζί οικογενειακώς. Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Προσευχόμαστε να πάνε όλα καλά !»