Σύγκρουση Γρηγόρη Λέων-δικηγόρου Ρούλας: “Αυτή η στάση δεν σας τιμά”

Σύγκρουση Γρηγόρη Λέων-δικηγόρου Ρούλας: "Αυτή η στάση δεν σας τιμά"

“Aπό τη μέρα που μάθατε γι’αυτό το πόρισμα, είστε άλλος άνθρωπος!” είπε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο ιατροδικαστής Γ. Λέων στον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνα Παπαδόπουλο, αναφερόμενος φυσικά στο πόρισμα των ιατροδικαστών για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Από εκείνη τη στιγμή, οι τόνοι ανέβηκαν στην πρωινή κουβέντα που οι δυο τους είχαν στον στον ΣΚΑΪ, όπου καλεσμένος βρέθηκε και ο ΓΓ Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

“Αυτή η προσέγγιση δεν σας τιμά”

“Φέρτε τους αόρατους τεχνικούς συμβούλους να αντιπαρατεθούν στους ιατροδικαστές”, συνέχισε ο κ. Λέων να λέει, αφού νωρίτερα ο κ. Παπαδόπουλος είχε αμφισβητήσει αμφισβήτησει το περιεχόμενο του πορίσματος. Ο ίδιος συγκεκριμένα είπε, ότι αυτό περιέχει “αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες” και τόνισε ότι “κανείς δεν έχει ακόμα στα χέρια του το πόρισμα”. Ούτε φυσικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ο δικηγόρος διερωτήθηκε πώς γίνεται έπειτα από τόσα χρόνια να μπορούν να εξετάσουν οι ιατροδικαστές τα στοιχεία και να είναι σίγουροι, με τον κ. Λέων να απαντά ότι οι ιατροδικαστές δούλεψαν πολύ πάνω στα στοιχεία ώστε το πόρισμα να μη δέχεται καμία αμφισβήτηση. «Πήραν ένα-ένα τα παλιά ευρήματα τα οποία ήταν συντηρημένα, τα έλεγξαν και έκαναν επανεξέταση σε όποια μπορούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Επιπλέον, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει, ενώ ο κ. Λέων απαντούσε, ο δεύτερος του είπε “Ήσασταν ευγενής μέχρι τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες ίσως ξεφεύγουμε λίγο”, ενώ ο δικηγόρος αργότερα ανταπάντησε: “Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά”.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Λέων σχολίασε ανοιχτά, ότι η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει χάσει την ψυχραιμία που αρχικά είχε.

Θα υπάρξουν άλλες καταθέσεις; – Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Ρούλας;

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της κατηγορούμενης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, ότι δεν έχει καμία επικοινωνία με τον Μάνο Δασκαλάκη. Επίσης, είπε ότι η αδερφή της κατέθετε επί 10 ώρες, γιατί έκανε μια εξονυχιστική ανάλυση της ζωής της, μα και της σχέσης του ζευγαριού.

Ο δε κ. Μαυροειδάκος σχολίασε ότι οι συνάδελφοί του «ξέρουν τι ρωτάνε και για ποιο λόγο και καταλήγουν σε συμπεράσματα», ενώ ανέφερε ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις ανακριτικές αρχές ίσως και μέχρι την Παρασκευή.

Επίσης, εκτίμησε ότι δεν θα κληθούν άλλοι να καταθέσουν. «Αν σε κάποιους δώσουν την ιδιότητα του υπόπτου θα ακολουθήσουν νέες διώξεις», τόνισε. Κλείνοντας ο κ. Λέων είπε ότι για το πρώτο παιδί θα κληθούν να καταθέσουν οι ιατροδικαστές Τσάκωνα και Αγαπητός, ενώ για το δεύτερο παιδί οι Τσιόλα και Μητσέλου.

Διαβάστε ακόμα:

Πισπιρίγκου: «Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου» – Τα αδιάσειστα στοιχεία για την ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος των ιατροδικαστών με εντολή Τσιάρα

Θρίλερ με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Πάνω από 9 ώρες στη ΓΑΔΑ- Τα κρίσιμα σημεία που απάντησε