Συναγερμός στις φυλακές: Προσπαθεί να αυτοτραυματιστεί στο κελί η Πισπιρίγκου

Η Ρούλα ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Από νωρίς το πρωί η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού όπου θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας.

Προσπάθεια να αυτοτραυματιστεί, χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο του κελιού και στα σίδερα, έκανε σύμφωνα με τον Alpha η Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο σημείο αναμένεται να φτάσει ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σωφρονιστικό ίδρυμα επικρατεί ένταση.

“Θερμή υποδοχή” από τις συγκρατούμενές της

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Είναι απομονωμένη σε ειδικό κελί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομόνωση, υπό το φόβο των αρχών μήπως γίνει στόχος επιθέσεων από άλλες κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί θα κρατηθεί μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να την κρίνουν προφυλακιστέα για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στην οποία, όπως κατηγορείται, χορήγησε μεγάλη δόση κεταμίνης.

“ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ”

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η 33χρονη του εξέφρασε έντονη ανησυχία μεταξύ αλλων και για τις συνθήκες κράτησής της, αλλά και για την ασφάλειά της στις φυλακές σε όποιο κατάστημα κράτησης την μετέφεραν.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις, καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.