Συνελήφθη 26χρονος ως ο ύποπτος εμπνευστής της «Μπλε Φάλαινας»

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ως βασικού υπόπτου για τη δημιουργία της «Μπλε Φάλαινας» προχώρησαν οι ρωσικές Αρχές, τον οποίο ανάγκασαν να ομολογήσει ότι είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας που παρότρυνε τα έφηβα παιδιά να περνούν από διάφορες δοκιμασίες μέχρι να καταλήξουν στην αυτοκτονία.

Πρόκειται για τον 26χρονο Ιλία Σιντόροφ, ταχυδρόμο από τη Μόσχα, ο οποίος ομολόγησε ότι όντως σχεδίασε ένα διαδικτυακό παιχνίδι που παρότρυνε νέα άτομα στην πραγματοποίηση επικίνδυνων πράξεων, αλλά δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τη «Μπλε Φάλαινα» που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 32 νέους σε όλον τον κόσμο.

Οι αρχές ανέκριναν τον 26χρονο για την υπόθεση μιας 13χρονης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου και ενώ προηγουμένως είχε χαράξει με ξυράφι μια μπλε φάλαινα στο χέρι της.

Ο Σιντόροφ αναμένεται να μεταφερθεί στο Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια, προκειμένου να δικαστεί για το θάνατο μιας άλλης μαθήτριας, την ίδια ώρα που η αστυνομία υποστηρίζει ότι είχε δημιουργήσει δίκτυο με περισσότερα από 30 κορίτσια. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί και ο 21χρονος Φίλιπ Μπουντέικιν, ως ο εμπνευστής της επικίνδυνης διαδικτυακής πρόκλησης.