Σύψας: «Θα κάνουμε το παν προκειμένου να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά»

Εν αναμονή των σημερινών επίσημων αποφάσεων για την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, έδωσε το δικό του στίγμα για την πορεία του κορωνοϊού και για το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολικών δομών, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Σύψας ανέφερε ότι «Υπάρχει το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος, συν την γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους τους άλλους αναπνευστικούς ιούς που θα δημιουργήσουν μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου και συνέχεια Ιανουάριο- Φεβρουάριο»

Στο χειρότερο σενάριο, θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές, ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας, εξηγώντας συγκεκριμένα πως λόγου χάριν θα κλείσει η εστίαση, τα μπαρ, οι χώροι θεαμάτων αλλά το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία.

«Θα κάνουμε το παν, θα σταματήσουμε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά» υπογράμμισε.

«Είμαστε σε μια επιπέδωση της καμπύλης σε σχέση με τον Αύγουστο αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση, δηλαδή τα κρούσματα να τριπλασιάζονται» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως τα πολλά κρούσματα οφείλονται στην κίνηση του πληθυσμού προς τις τουριστικές περιοχές.