Τα 3.000 θετικά self test μαθητών στη “πρεμιέρα” των σχολείων κίνδυνος για ενδοοικογενειακή διασπορά;

Κατά την χθεσινή πρώτη μέρα πλήρους επαναλειτουργίας της δια ζώσης διδασκαλίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση τα 3.000 προσέγγισαν τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία.

Η απάντηση της καθηγήτριας Θεοδωρίδου για τα 3000 θετικά self test στους μαθητές

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Oμότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ερωτηθείσα για τα θετικά self test και για το γεγονός ότι αν αυτό το ποσό (3.000) έχοντας προηγουμένως πιστοποιηθεί με μοριακό ή ράπιντ τεστ ενδέχεται να επιφέρει διασπορά στα σπίτια και να δούμε νέους γονείς που είναι η στιγμή τους να εμβολιαστούν τελικά να νοσούν απάντησε ότι ” Τα 3000 με τον παρονομαστή φαίνεται ότι είναι ένα χαμηλό ποσοστό, 1,04%.

Θα έλεγα ότι γενικά όφελος είναι για τις οικογένειες διότι τα παιδιά τα οποία βρέθηκαν θετικά οδηγούν στους γονείς που ή θα ταυτοποιηθούν αν έχουν μολυνθεί ή θα προφυλαχθούν έτσι ώστε στη συνέχεια να μην μολυνθούν.

Επομένως η προσφορά των self-test είναι σημαντική και δεν χρειάζεται μετά οι γονείς να υποβάλλονται σε περαιτέρω έλεγχο με μοριακά τεστ ή άλλα ιολογικά.”