Τα δύσκολα της τηλεκπαίδευσης: Μαθήτρια παρακολουθεί τα μαθήματα στο νεκροταφείο, επειδή δεν έχει σήμα!

Αυτή η 15χρονη μαθήτρια παρακολουθεί τα μαθήματά της εξ΄αποστάσεως λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, επειδή δεν έχει καλό σήμα στο σπίτι της αναγκάζεται να πηγαίνει στο νεκροταφείο, κάνοντας hotspot το τηλέφωνό της.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων των ΗΠΑ, KDVR, η 15χρονη Carmelita είπε: «Είμαι τυχερή αν μπορώ να περάσω όλη την ημέρα χωρίς να έχω προβλήματα με το Zoom μου. Ήταν δύσκολο».

Προς το παρόν, η μόνη εκπαίδευση που μπορεί να πάρει είναι μέσω διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της πανδημίας και η οικογένειά της ζει σε ένα ράντσο που περιβάλλεται από λόφους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει οπτικές ίνες ή κανονική ευρυζωνική σύνδεση. Η οικογένεια δεν έχει σήμα ούτε στα κινητά της τηλέφωνα.

Η μαμά της, η Kimba Rael, είναι η διευθύντρια του σχολείου της Carmelita και έκανε αίτηση για εξειδικευμένο δορυφορικό internet.

Αλλά όταν ο καιρός είναι πολύ συννεφιασμένος ή θυελλώδης, δεν υπάρχει σήμα πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη επιλογή της είναι να επιστρέψει στο νεκροταφείο, από όπου μπορεί να συνδεθεί.

Η Kimba με τη σειρά της ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πιάτο στο πλάι του σπιτιού, αλλά εάν έχει κακοκαιρία ή έστω συννεφιά δεν υπάρχει πρόσβαση».