Τα Ειδικά Σχολεία λειτουργούν και εκπέμπουν SOS για την ασφάλεια των μαθητών – Τι καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

H φετινή σχολική χρονιά είναι πρωτόγνωρη και ιδιάζουσα ως προς την λειτουργία των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς ενώ τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία τους και συνεχίζουν την παράδοση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας Covid-19, τα Ειδικά Σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πυκνώσει οι φωνές και τα παράπονα τόσο από γονείς όσο και από εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τα  υγειονομικά πρωτόκολλα που παραμένουν κενό γράμμα ως προς την εφαρμογή τους τόσο στους χώρους των σχολικών μονάδων όσο και στα σχολικά που μεταφέρουν τους μαθητές και καταγράφεται συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία.

Σε καραντίνα δέκα μαθητές ειδικού σχολείου στο Ηράκλειο

Για 14 μέρες μπαίνουν σε καραντίνα από σήμερα, Τετάρτη, δέκα μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ηρακλείου. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο οδηγός που μεταφέρει τα παιδιά από και προς το σχολείο και κρίθηκε σκόπιμο, αφού θεωρούνται στενές επαφές, να μείνουν στο σπίτι τους για τις επόμενες δύο βδομάδες.

Εκπέμπουν SOS για την ασφάλεια των μαθητών

Με σύνθημά τους “Ειδική Αγωγή στο κόκκινο! Πάρτε επιτέλους μέτρα! Δεν πάει άλλο!” οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 12:00.

Όπως καταγγέλουν στην ανακοίνωσή τους “Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία.”

Μάλιστα όπως τονίζουν σε δραματικό τόνο “Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά,  χωρίς να λαμβάνονται όλα τα μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι ια μεγαλώνουν!

Τα αιτήματά τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

• Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!

• Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.

• Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

• Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

• Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

• Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!