«Τα καλτσάκια»: Ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι στη νοηματική και με ακουστική περιγραφή στο Μegaron Online

Αγαπάμε τα παραμύθια, μας συντροφεύουν από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Αγαπάμε, όμως, ακόμα περισσότερο τα παραμύθια που απευθύνονται σε ΟΛΑ τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Ένα τέτοιο παραμύθι είναι και «Τα καλτσάκια», είναι ένα μουσικό παραμύθι, μια υπέροχη ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και καταφέρνει να μιλήσει σε όλους, καθώς η αφήγηση γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το παραμύθι αυτό, λοιπόν, θα είναι διαθέσιμο για διαδικτυακή αναμετάδοση με ακουστική περιγραφή για παιδιά με προβλήματα όρασης, δωρεάν, τo Σάββατο 19/12 στις 18:00 στο site και το Facebook του Μεγάρου Μουσικής.

Η ιστορία

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα κόσμο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό από τον δικό μας, η ζωή κυλάει κανονικά μέσα σ’ ένα συρτάρι με Καλτσάκια, έρωτες και συγκρούσεις. Όταν έξαφνα όλα ανατρέπονται, η Φιλία θα δώσει τη λύση!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο παραμυθιού
Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Σταύρος Ρουμελιώτης
Τραγούδια (στίχοι- μουσική)
Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης
Αφήγηση-τραγούδι
Μαρία Παπαγεωργίου
Τραγούδι, νέι, κρουστά
Κοσμάς Λαμπίδης
Τραγούδι, κιθάρες, κρουστά
Σταύρος Ρουμελιώτης
Ενδογλωσσικοί υπέρτιτλοι με υποκατάσταση του ακουστικού καναλιού & εισαγωγική ακουστική και απτική περιγραφή
Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα
Θεοδώρα Τσαποΐτη

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω του COVID-19