Τα λευκά παιδικά μπλουζάκια αποτέλεσαν τον καλύτερο καμβά για να αποτυπώσουν οι μαθητές του 15ου δημοτικού σχολείου Καβάλας την έννοια της ευτυχίας, όπως την βιώνουν οι ίδιοι μέσα στην καθημερινότητά τους.
Με έναν μοναδικό τρόπο, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και της Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου, συνολικά σαράντα παιδιά, ζωγράφισαν πάνω στα λευκά μπλουζάκια τι είναι ευτυχία γι’ αυτά.
Οι ζωγραφικές απαντήσεις των παιδιών όμορφες, τρυφερές, συγκινητικές κέρδισαν τις καρδιές των μεγάλων όταν είδαν τις δημιουργίες των παιδιών να είναι κρεμασμένες στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.
Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πως είναι μια πρωτότυπη μπουγάδα, στην πραγματικότητα όμως είναι τα αισθήματα των παιδιών και όπως εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η διευθύντρια του σχολείου Κική Ραφτοπούλου «στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να προάγουμε στα παιδιά αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η συνεργασία. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «απλώνω την ευτυχία, δυναμώνω την φλόγα της καρδιάς», που ξεκίνησε τον Νοέμβριο και υλοποιείται στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων σε συνεργασία με το σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Στην δράση με τα μπλουζάκια, τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο έδειξαν σε όλους μας τι είναι η ευτυχία, τι τα κάνει ευτυχισμένα».
Πηγή: (xanthinea.gr)
Διαβάστε επίσης:
Παγκόσμια πρωτοτυπία το ελληνικό σχολείο, με 52.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Διαλειμματική νηστεία: Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη; Η Ελένη Πετρουλάκη απαντά
Παρουσίαση του σχολικού προγράμματος “Χρώματα της Καλοσύνης” της Danielle De La Fuente