Τα τελευταία 24ωρα στο Ιράν ο θανάσιμος ξυλοδαρμός της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την Αστυνομία των Ηθών, επειδή δεν είχε φορέσει καλά τη μαντίλα της και φάνηκαν τα μαλλιά της, έχει πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις της χώρας.
Οι γυναίκες καίνε τις μαντίλες τους στην μέση του δρόμου και ο κόσμος χειροκροτεί. Οργανώσεις προτασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, θέλοντας να μιλήσει για τα όσα εκτυλίσσονται, στην χώρα προχώρησε σε μία πρωτότυπη και φανταστική άσκηση στην τάξη, χρησιμοποιώντας ψαλίδια και χειροτεχνίες.
Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, μίλησε στα παιδιά για το πώς τα μαλλιά μπορούν να αποτελέσουν ένα στοιχείο αλληλεγγύης, γράφοντας χαρακητριστικά:
«Ποια μαλλιά θέλει ο καθένας να έχει, ποια να μοιράζεται και να φαντάζεται και με ποια να τον αναγνωρίζουν; Σήμερα κόψαμε κι εμείς τα μαλλιά μας. Μιλήσαμε για τις γυναίκες που σε μια άλλη χώρα δείχνουν τον πόνο τους, την θλίψη, την οργή κόβοντας τα μαλλιά τους. Το δικό μας κόψιμο δεν είχε την ίδια οργή, τον ίδιο πόνο, είχε όμως την προσπάθεια να μοιραστούμε φαντασία. Γιατί η φαντασία δεν ανατρέπει απαραίτητα τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά δίνει μια ισχυρή αντιβίωση. Η δουλειά μας δεν τελείωσε, έγινε το πρώτο μέρος σήμερα, καθώς η κουβέντα θα συνεχιστεί για παιδιά που δεν έχουν μαλλιά, για παιδιά που δεν ξέρουν πως ο χαρακτήρας τους κρύβεται κάτω από αυτά και δεν καθορίζεται από αυτά και για το πως κάποια νήματα έχουν διπλά νοήματα. Η συνέχεια τη Δευτέρα»
Η ανάρτηση του δασκάλου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαβάστε επίσης:
Παιδίατρος και μπαμπάς 8 παιδιών αποκαλύπτει τις 7 αρχές Ανατροφής Ισχυρού Δεσμού με το μωρό
Πώς βαφτίζουν τα παιδιά τους στον κόσμο; Oι παραδόσεις και οι τελετές ονοματοδοσίας