Τα μουσικά παραμύθια του Θάνου Μικρούτσικου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3

“Τα δέντρα έχουν ρίζες και η θάλασσα βυθό
κι ο άνθρωπος ένα μόνο σκοπό:
να βρει τον δρόμο της καρδιάς”

Θάνος Μικρούτσικος στο “Κοίτα, ένα αστέρι κατέβηκε να σε φιλήσει”


Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άφησε πίσω του φεύγοντας ο Θάνος Μικρούτσικος, θα ήταν άδικο να μην μνημονευθούν και τα έργα του για παιδιά.

Πατέρας 4 παιδιών και ο ίδιος, η έμπνευση δεν του έλειψε ποτέ -ούτε, βέβαια, η απαραίτητη ευαισθησία για τη δημιουργία μελωδιών που φτάνουν πιο βαθιά από τα αυτιά.

Κάποιες από αυτές θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με τα παιδιά μας το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,58fm ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά”, ώρα 10:00-11:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 9:00-10:00, σε επιμέλεια-παρουσίαση της Αναστασίας Γρηγοριάδου.

Η αυριανή “Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά”, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο και συγκεκριμένα στο βιβλίο και CD “Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος” που δημιούργησαν μαζί, ο Θάνος Μικρούτσικος με την γυναίκα του. Σε αυτό η Μαρία Παπαγιάννη έγραψε τα παραμύθια, έγραψε τα λόγια. Ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε τα τραγούδια και τις μουσικές, αλλά μπήκε και σε ένα ρόλο, εκείνον του κάπτεν Τζίμη.

Ο Πέτρος Χριστούλιας έκανε την εικονογράφηση και τραγούδησαν ο Mίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου, ο Ηλίας Μπενέτος και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος.

“Λέγε ο ένας λέγε ο άλλος μεγαλώνει η ζωή
Δώσε ο ένας δώσε ο άλλος ταξιδεύουμε μαζί”

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Γρηγοριάδου στην ανάρτηση-κάλεσμα για την αυριανή εκπομπή:

“Τον Μάιο του 2018 η “Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά” είχε δεχτεί ένα πολύτιμο δώρο. Ένα από τα τρία παραμύθια αυτής της δουλειάς, “Το αίνιγμα του Τρουλ”, το ηχογράφησαν, ειδικά για την εκπομπή ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη. Αυτό το παραμύθι όπως μοναδικά το διάβασαν/αφηγήθηκαν οι δημιουργοί του θα το ακούσουμε ξανά την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 10:00-11:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 9:00-10:00.

Μαζί θα ακούσουμε και σε επανάληψη μια μικρή συνέντευξη με την Μαρία Παπαγιάννη για την δουλειά τους αυτή. Και μαζί και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το “Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος” (βιβλίο και cd – Cobalt music) καθώς και άλλα δικά του μουσικά θέματα, κείμενα, τραγούδια.”

Διαδικτυακή ακρόαση: webradio.ert.gr/958fm