“Τα πάντα για το παιδί και τους γονείς”: Η νέα ημίωρη εκπομπή του infokids.gr ξεκινά σήμερα στο Extra TV (20.00)

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου, το infokids.gr εγκαινιάζει μία νέα ημίωρη εκπομπή στο κανάλι Extra TV, ακριβώς πριν το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων. Συντονιστείτε στη συχνότητα του Extra TV, στις 20.00, λίγο μετά τη γνωστή σειρά Σουλεϊμάν, για να παρακολουθήσετε συνεντεύξεις με ειδικούς και συγγραφείς, αλλά και παρουσιάσεις νέων ομιλιών και σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν μέσα στον Μάρτη και απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ξεκινώντας λοιπόν, θα δούμε την Ελένη Ανδρεάδη, συγγραφέα με έντονη περιβαλλοντική δράση και αντίστοιχες σπουδές στο Χάρβαρντ να μας μιλά για τα βιβλία της, τους “Πράκτορες του Πλανήτη” (εκδόσεις Μεταίχμιο), με ποιο τρόπο στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΚΟ “Πράκτορες του Πλανήτη” σε σχολεία και αλλού.

Δεύτερη συνέντευξη με τον ειδικό Παιδαγωγό Φώτη Παπαναστασίου,  ο οποίος θα μας μιλήσει για το συναίσθημα του θυμού στα παιδιά και τους τρόπους διαχείρισής του. Ο ειδικός παιδαγωγός κος Φώτης Παπαναστασίου, απαντά σε βασικά ερωτήματα γύρω από το θέμα και προτείνει στους γονείς τεχνικές διαχείρισης στην πράξη, ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά το συναίσθημα του θυμού.

Η απόδοση του μαθητή στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά έχει διαβάσει. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή διατροφή. Για το λόγο αυτό, καλεσμένη του infokids.gr αυτήν τη φορά είναι η διαιτολόγος Μαρίνα Πόγκα, η οποία το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 13.30 μ.μ., θα αναπτύξει το θέμα της διατροφής του μικρού μαθητή, δίνοντας τις αναγκαίες συμβουλές και προτροπές σε γονείς και δασκάλους αναφορικά με το τι θα πρέπει να προσέξουν.

Και τώρα, θα δώσουμε στους μικρούς μας φίλους το δικό τους χώρο μέσα από την εκπομπή μας και θα τους προτείνουμε το πιο υπέροχο κομμωτήριο, όχι μόνο για τον καλλωπισμό τους, αλλά και για τα παιδικά πάρτι τους. Εμείς πήγαμε στο πρώτο αποκλειστικά παιδικό κομμωτήριο, το “Dancing Scissors” και πραγματικά μαγευτήκαμε από το χώρο αλλά και τα όμορφα παιδικά κουρέματα που είδαμε. Συν τω ότι, η ιδιοκτήτριά του κ. Καλλιόπη Γονέου, μας παρουσίασε και την ολοκαίνουργια στην Ελλάδα σειρά με παιδικά -και όχι μόνο- καλλυντικά για τα μαλλιά, την Original Sprout.

Τέλος, η δημοσιογράφος Μαρία Ιωαννάτου μας προαναγγέλει την εξαιρετική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στο “Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Aegean College” και θα πραγματεύεται το θέμα της απώλειας. Ομιλήτρια θα είναι η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας κ. Νάνσυ Ψημενάτου, η οποία θα μας οδηγήσει σε όλους εκείνους τους τρόπους που θα μας κάνουν να μην φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με την έννοια του θανάτου αλλά και της απώλειας, στηρίζοντας τόσο τον εαυτό μας, τους οικείους μας και κυρίως τα παιδιά.

,