«Τα ψηλά βουνά»: Μια παράσταση ύμνος για τα 100 χρόνια αυτού του σπουδαίου αναγνωστικού στο Θέατρο Μπρόντγουαιη

«Τα Ψηλά Βουνά» μια παράσταση ύμνος για τα 100 χρόνια του αναγνωστικού στα σχολεία παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Μπρόντγουαιη κάθε Κυριακή στις 11:30. Μικρoί και μεγάλοι θα απολαύσουμε επί σκηνής το αθάνατο αριστούργημα του νεοέλληνα συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου, που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη χιλιάδων Ελλήνων μαθητών.

Η υπόθεση της παράστασης:

Τα Ψηλά Βουνά, είναι ένα έργο που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών που περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές μόνα τους (αλλά με την άδεια των γονιών τους ), στα βουνά της Ευρυτανίας. Με την παρότρυνση του δασκάλου τους ανεβαίνουν στο βουνό, μακριά από τις ανέσεις και την ασφάλεια του πατρικού σπιτιού. Οργανώνουν μια μικρή κοινότητα που ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες και αυτός ακριβός ο καταμερισμός εργασίας, αποτελεί γι’ αυτά ένα πρώτο είδος ανάθεσης κοινωνικών ρόλων .Μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνουν τη ζωή του βουνού, τις συνήθειες των ανθρώπων και των ζώων, τις λαϊκές παραδόσεις και τους μύθους. Το έργο εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη .Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεπερνούν με θάρρος και ωριμότητα τις δυσκολίες της ζωής , μέσα από την συνεργασία και την αλληλοεκτίμηση. Το επιπλέον γεγονός ότι γίνονται ‘’δάσκαλοι’’ για το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση, τους κάνει και συνειδητοποιούν την ανεκτίμητη αξία της μόρφωσης. Το ταξίδι και η παραμονή των παιδιών στα Ψηλά Βουνά, δεν είναι τίποτα άλλο ,παρά μια διαδικασία μύησης στην ενήλικη ζωή και στην αυτογνωσία, απεκδύοντας την παιδική αφέλεια Τα Ψηλά Βουνά αποτελούν μια παράσταση νοσταλγίας και κοινωνιολογικού προβληματισμού, με βαθιά παιδαγωγική αξία, που αφήνει το στίγμα της με τα στοιχεία μίμησης και παντομίμας, με τα παραδοσιακά τραγούδια, με τη χρήση ντοπιολαλιάς, με τις λαϊκές ιστορίες, τους μύθους και τις παραδόσεις. Έτσι τα παιδιά αποκτούν μια βιωματική σχέση με την βουκολική ζωή στην φύση και τα απλά συναισθήματα, που βρίσκονται στον αντίποδα των πολύπλοκων σχέσεων που αναπτύσσονται στα αστικά κέντρα της νεύρωσης και της αλλοτρίωσης.

Συντελεστές

μια μεγάλη παραγωγή , πλαισιωμένη από παλιούς και νέους ηθοποιούς τους: Αποστόλου Ανδρέας Καλαντζής Ηλίας Καλλεντέρη Σισσυ Λόκο Χριστίνα Μοντέζ Ανδρέας Μωραίτου Τούλα Στεφανίδου Κωνσταντίνα Σεφεριάδης – Πέττας Βασίλης Τσουρή Ρένα Χούτας Χάρης με προσεγμένα σκηνικά κοστούμια και πλούσια μουσικά ακούσματα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και από έργα μεγάλων ελλήνων μουσουργών. Η παράσταση κινείται μέσα σε ένα ευχάριστο διαδραστικό κλίμα επικοινωνίας με τους θεατές , κυρίως λόγω της συμμετοχής της αφηγήτριας που υποδύεται το ρόλο της ‘’δασκάλας’’, αλλά και των ηθοποιών που επικοινωνούν κι αυτοί με το κοινό. Η παράσταση κλείνει με παραδοσιακό τραγούδι και χορό, με τη συμμετοχή όλων! η σκηνοθεσία της παράστασης, ανήκει στον Ανδρέα Μοντέζ και η χορογραφία (κινησιολογία – παραδοσιακοί χοροί), στον σπουδαίο χορογράφο Δημήτρη Ιβάνωφ.

Για παιδιά 7+

Πότε: Από την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11: 30 το πρωί και κάθε Κυριακή αλλά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρω,  10 ευρω και 7 ευρω τιμή προπωλησης

Θέατρο Μπρόντγουαιη

Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων

210 8654187 6995603843