Τα Τρίκαλα φέρνουν σε όλα τα σχολεία της χώρας πρόγραμμα Ρομποτικής για την Επανάσταση του 1821!

Τα Τρίκαλα φέρνουν σε όλα τα σχολεία της χώρας πρόγραμμα Ρομποτικής για την Επανάσταση του 1821!

O Δήμος Τρικκαίων για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί και μας βάζει τα γυαλιά με τη δράση του καθώς εισάγει ψηφιακό πρόγραμμα για μαθητές  όλης της χώρας θα  με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και το βλέμμα στο ψηφιακό μέλλον.

Η Ρομποτική συναντά την Επανάσταση του 1821

Το έργο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…» στοχεύει στην εκπαίδευση των μαθητώ σε ρομποτική, μηχανική και προγραμματισμό.

Στόχος είναι να αναδειχθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των επόμενων γενεών της χώρας, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής. Τα ψηφιακά αυτά «όπλα», τα εργαλεία του 21ου αιώνα, δημιουργούν συνθήκες για «να αποτελέσει η Ελλάδα ένα ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στη – σύγχρονη πια – 4η βιομηχανική επανάσταση».

Το έργο αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης και την ιστορία της χώρας μας, μέσα τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς. Παράλληλα, στόχος είναι να μάθουν να σκέφτονται ως «μηχανικοί», αναπτύσσοντας την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, διευρύνοντας και τη δημιουργικότητά τους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, « το συγκεκριμένο έργο είναι πραγματικά οραματικό και πρωτοποριακό. Ουσιαστικά “δείχνει” το παράθυρο στο μέλλον που ανοίγει για τη νέα γενιά».

Ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.821.000 €

Εντάσσονται συνολικά 1821 σχολεία (1.050 από την Α΄θμια Εκπαίδευση, 771 από τη Β΄θμια και όλα τα Ειδικά Σχολεία). Τα κριτήρια θα αποτελέσουν αντικείμενο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

Κινητοποιούνται 50.000 περίπου μαθητές/τριες

υνεργάζονται 4.200 εκπαιδευτικοί

Διεξάγεται 1 εθνικός και 13 περιφερειακοί διαγωνισμοί σε θέματα σχετικά με το έργο και την Επανάσταση

Συμπράττουν, ο Δήμος Τρικκαίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΕΤΑΑ και η e-trikala ΑΕ

Πώς θα υλοποιηθεί η δράση στα σχολεία

Οι μαθητές των σχολείων που θα ενταχθούν στη δράση θα εκπαιδευτούν στη  ρομποτική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό, με χρήση ειδικά σχεδιασμένων εργαλείων (kit ρομποτικής). Μέσω του προγράμματος  εισάγονται στην έννοια της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου για να διευκολυνθεί η «ένταξή» τους σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει ταχύτατα.

Σε κάθε σχολείο προτείνεται η ίδρυση 3-6 ομάδων που θα εργαστούν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Προβλέπεται υποστήριξη και εκπαιδευτικά πακέτα για τους εκπαιδευτικούς και υλικό για μαθητές/τριες Πραγματοποιούνται webinars για τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για τα κιτ ρομποτικής.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στη Λέσβο: Ασέλγησε σε 10χρονες φίλες του ανιψιού του

Μοσχάτο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 45χρονο καθηγητή που παρενόχλησε μαθήτρια – Δηλώσεις Ζ. Μακρή

Έλληνας δάσκαλος διδάσκει στους μαθητές την αποδοχή της διαφορετικότητας με έναν έξυπνο τρόπο!