Τέμπη: «Οι δίδυμες και η ξαδέρφη τους δεν έβρισκαν θέση» – Μαρτυρία επιβάτιδας για τις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών

Για τις στιγμές που έζησε το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μιλά η 26χρονη Νατάσα Πέτρου. Η νεαρή σώθηκε καθώς βρισκόταν στο τέταρτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας αλλά, όπως λέει, «δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε ποτέ» αυτό που συνέβη.

Η Νατάσα μίλησε στο «Live News» για τη στιγμή της σύγκρουσης ενώ, όπως λέει είδε τις 20χρονες δίδυμες Χρύσα και Θώμη που σκοτώθηκαν μαζί με την 19χρονη πρώτη ξαδέρφη τους Αναστασία να ψάχνουν για θέσεις στο βαγόνι τους. Όμως δεν είχε για όλες και έτσι πήγαν στο κυλικείο μέχρι τη Λάρισα…

«Ήταν εφιάλτης αυτό που ζήσαμε και δεν νομίζω να το ξεπεράσουμε ποτέ. Εγώ ήμουν με το αγόρι μου στο τέταρτο βαγόνι. Είχαμε καθυστέρηση στον Παλιοφάρσαλο και μετά από 40 λεπτά ξεκινήσαμε. Μετά από λίγο έγινε η σύγκρουση. Δεν θυμάμαι τα λεπτά πριν από αυτό, θυμάμαι μόνο το μπαμ. Στην αρχή, νομίζαμε πως κάτι έπαθε το τρένο, έσπασαν τα τζάμια, άρχισαν όλοι να φωνάζουν, μετά μας είπαν πως υπάρχει φωτιά και βγήκαμε όλοι έξω» περιγράφει μιλώντας στο «Live News».

«Οι δίδυμες άφησαν τα πράγματά τους και πήγαν στο κυλικείο»

Η Νατάσα είχε δει τα δίδυμα κορίτσια και την ξαδέρφη τους το μοιραίο βράδυ λίγο πριν την σύγκρουση. «Τα δίδυμα κορίτσια τα άκουσα όταν ανέβηκαν και δεν είχε να καθίσουν όλες μαζί. Έτσι, είπαν να πάνε να κάτσουν στο κυλικείο μέχρι τη Λάρισα, που θα κατέβει κόσμος, και να μεταφερθούν μετά. Άφησαν τα πράγματα τους σε εμάς για να μην τα κουβαλάνε. Το πρωί είδα στη τηλεόραση πως ήταν αυτά τα κορίτσια. Είναι τραγικό γιατί θα μπορούσαν να είμαι εγώ στη θέση τους» λέει συγκινημένη.

«Έκανα μέρες να κοιμηθώ»

«Κάποιες φορές νιώθω πως ήταν εφιάλτης και δεν έχει συμβεί. Κάποιες άλλες κλείνω τα μάτια και να ξαναβλέπω τις στιγμές μετά το τράνταγμά. Έκανα μέρες να κοιμηθώ. Νομίζω πως ότι και να γίνει, και να φτιάξουν τα συστήματα και όλα δεν νομίζω να δικαιωθούμε ποτέ. Χάθηκε τόσος κόσμος και όλα αυτά δεν γυρνάνε. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν όλα σε αυτή τη χώρα που ζούμε» λέει με δάκρυα στα μάτια η Νατάσα.

“Εμείς τα λέγαμε τρίδυμα. Ήταν πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε” – Ραγίζει καρδιές ο μπαμπάς της Αναστασίας

Ο πατέρας της Αναστασίας Πλακιά από την Καλαμπάκα που έχασε τη ζωή της, μαζί με τις δίδυμες ξαδέλφες της, στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και τα όσα δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή το Πρωινό του ΑΝΤ1 ραγίζουν καρδιές.

Ο Δημήτρης Πλακιάς ανέφερε ότι όλη η οικογένεια του βιώνει έναν εφιάλτη, ωστόσο σημείωσε ότι ο αδερφός του, που έχασε τα δυο του παιδιά, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση

«Είμαστε μικρή κοινωνία και καταλαβαίνετε. Πρέπει να μεγαλώσουν σαν Θωμάς και Έλλη. Δεν πρέπει να μεγαλώσουν σαν αδέλφια της Αναστασίας που χάθηκε. Έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας, μεγάλο» είπε αρχικά ο Δημήτρης Πλακιάς.

 Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες. Πώς το βιώνετε όλο αυτό;

Πολύ πόνο και πολύ θυμό, τι βιώνουμε! Αυτή τη στιγμή μέσα μας, όσο πόνος υπάρχει άλλος τόσος θυμός υπάρχει. Είναι εφιάλτης. Σκέτος εφιάλτης.

Έχει επικοινωνήσει κάποιος από το κράτος μαζί σας ;

Πλάκα μου κάνετε; Τίποτα. Τίποτα. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη, τίποτα. Ούτε τι κάνουν τα μικρά τα παιδιά, τι κάνουμε τι ράνουμε, τίποτα. Ακόμα και σήμερα Θεσσαλονίκη που πήγαμε, για τα πράγματα, μόνοι μας πήγαμε. Όλα τα περνάμε μόνοι μας. Δυστυχώς.

 Σήμερα έχετε πάρει τα πράγματα της Αναστασίας και τα έχετε μεταφέρει στην Καλαμπάκα;

Βεβαίως. Όχι όλα. Απλά μόνο τα ρούχα της. Τα άλλα, τα κάναμε δωρεά σε ένα ίδρυμα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο και το πιο πολύτιμο φυλαχτό που αυτή τη στιγμή, τόσο εσείς όσο και η σύζυγός σας, κουβαλάτε από την Αναστασία;

Η αγάπη που είχε για εμάς. Η μεγάλη της φοβία ήταν μην πάθουμε εμείς τίποτα. Και τελικά, έφυγε το κορίτσι μας. Και με άλλους γονείς που μιλάμε, γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά και με άλλους γονείς, και από Καρδίτσα και από Λάρισα, που ήμασταν από πρώτη στιγμή εκεί. Πρέπει να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” , μην το ξεχάσω, στους εθελοντές του νοσοκομείου και στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ήταν άψογοι.

Μέχρι και όλοι οι άλλοι που ήρθαν μετά, υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Τα δάκρυα, ήταν ψέματα.

Εμείς ήμασταν καμένοι και αυτοί έρχονταν με μάσκες, να πουλήσουνε; Δεν μπορώ να καταλάβω. … Να τιμωρηθούν όλοι, δεν το συζητάω. Με έναν σταθμάρχη και έναν μηχανοδηγό, ή τι άλλο θέλουν να βγάλουν αυτοί στη φόρα, αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα, σαν γονέας. Σαν γονέας, δεν μου λέει τίποτα αυτό.

Πρέπει να μπει κάποια στιγμή, κάποιος μεγάλος μέσα, τέλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος πιο μεγάλος. Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό, το λένε όλοι οι συγγενείς.

Τρία ήταν. Εμείς τρίδυμα τα λέγαμε. Δεν τα λέγαμε δίδυμα, ήταν τρίδυμα. Αυτά, μεγαλώσανε μαζί. Σχολείο, χορούς, γενέθλια, διακοπές, τα πάντα. Ήταν πάντα μαζί. Πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε.

Η οικογένεια των κοριτσιών, ο αδελφός σας, η νύφη σας, πώς το βιώνουν;

Τραγικά.. Όλοι μαζί, έχουμε καταστραφεί. Πολύ πόνος και πολύ θυμός.

 Έχετε κινηθεί νομικά και εσείς όπως έχει ασχοληθεί κι ο αδελφός σας ;

Βεβαίως, βεβαίως. Ακριβώς με τον κύριο Κούγια. Ποινικά. Το μοναδικό πράγμα που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι μόνο το ποινικό. Δεν το συζητάμε παραπέρα. Είναι μόνο το ποινικό.

– Ακούσαμε κάποια στιγμή και ένα βίντεο, όπου ακούγονται τα τρία τα κορίτσια που λένε ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ μέσα στο τρένο.

Εντάξει τώρα. Κάποια στιγμή να σας δείξω τα μηνύματα όλα που μιλούσαμε. Έτσι έλεγαν τα κορίτσια, θα καταλάβετε.

 Τι λένε δηλαδή αυτά τα μηνύματα;

“Πρώτη και τελευταία φορά με το τρένο”. Αυτό, υπάρχει σε μήνυμα. Δεν το λέω εγώ, υπάρχει σε μήνυμα.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσατε με την Αναστασία;

Εγώ μιλούσα με τα κορίτσια από τις 22:20 μέχρι 11 πάρα δύο.

Ξεσπά ο πατέρας των διδύμων – «Έχουμε να κάνουμε με τομάρια – Χάσαμε 3 παιδιά»

Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και απογοήτευση. Αυτά νιώθουν οι άνθρωποι που παλεύουν να σταθούν όρθιοι, όταν ακούν τις συνομιλίες του προσωπικού, από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ανάμεσά τους και ο τραγικός πατέρας που θρηνεί για τις δίδυμες κόρες του και την ξαδέλφη τους.

«ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΜΑΡΙΑ – ΧΑΣΑΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ»

Τα λόγια του στο Star και τη Μαρία Αλεβιζοπούλου, μαχαίρι στην καρδιά όλων:

«Έχω θυμό… Τι να ακούσω; Για σουβλάκια; Για τράκες; Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια! Δεν ξέρουμε στην Έλλάδα τι γίνεται; Στην πιάτσα είμαστε…», ξεσπά ο πατέρας των διδύμων από το Καστράκι Καλαμπάκας. «Έχω θυμό…Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια – Χάσαμε τρία παιδιά σε μια οικογένεια!»

Ο κ. Δημήτρης Πλακιάς, είναι ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα της μοιραίας βραδιάς, αφού μέσα σε μια στιγμή έχασε τα πανέμορφα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του.

Ως τώρα, βυθισμένος στον απύθμενο πόνο του, σιωπούσε. ‘Ομως σήμερα, οργισμένος από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν αντέχει, ξεσπά: «Αυτή τη στιγμή νιώθω οργή. Ξέρεις που είμαι εγώ τώρα;» λέει στη δημοσιογράφο του Star.

Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει

«Πάω στη Θεσσαλονίκη, στο διαμέρισμα να πάρω τα πράγματα από τα παιδάκια. Σε μισή ώρα θα πάω να φορτώσω πράγματα. ‘Έτυχε σε μας, ήταν θέμα χρόνου. Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει…τώρα θα συνειδητοποιήσουμε, σε μισή ώρα, που θα πάρουμε τα άψυχα, τα υλικά. Εγώ δεν ησυχάζω ούτε με φυλακές ούτε με τέτοια…»

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ 20ΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΘΩΜΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ (VIDEO)

Ο  τρόπος που οι κάτοικοι του χωριού αποχαιρέτησαν τις 20χρονες δίδυμες και την πρώτη τους ξαδέρφη κάνει το γύρο του διαδικτύου και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο όπως διαβάζουμε στο pamemeteora.gr.

Καστρακινοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν φαναράκια αναμμένα να φύγουν ψηλά στον ουρανό όπως έφυγαν οι ψυχές των τριών αγγελουδιών, της Χρύσας, της Θώμης και της Αναστασίας το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου αναπάντεχα και άδικα.

ΒΟΥΒΟΣ ΠΟΝΟΣ, ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ…

Οι Καστρακινοί όπως αθόρυβα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αθόρυβα έφυγαν αφού κράτησαν ενός λεπτού σιγή…Αναστασία, Θώμη, Χρύσα… αιωνία σας η μνήμη…

Διαβάστε επίσης:

Οικονομάκου: Η τούρτα υπερπαραγωγή για τα 5α γενέθλια του γιου της Μάξιμου – “Αγγελέ μου να σε χαιρόμαστε!”

Τέμπη: “Την κόρη μου τη δολοφόνησαν. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το παιδί μου” – Ξεσπά η μητέρα της 22χρονης Αφροδίτης

Πώς οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν τα αυτιά, τη μύτη και το φάρυγγα των παιδιών

Tέμπη: “Ο 7χρονος γιος μου έχει καρκίνο και ούρλιαζε ότι δεν ήθελε να πεθάνει, δεν ήθελε να καεί”