Τέμπη: “Την κόρη μου τη δολοφόνησαν. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το παιδί μου” – Ξεσπά η μητέρα της 22χρονης Αφροδίτης

Η 22χρονη Αφροδίτη Τσιώμα ήταν ένα από τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας ξεσπά για τον θάνατο της κόρης της.

«Δεν μπορώ χωρίς την κόρη μου. Το καταλαβαίνετε; Το παλεύω να είμαι δυνατή, αλλά βλέπω ότι δεν γίνεται. Την κόρη μου την δολοφόνησαν στα Τέμπη. Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι» λέει στο newsit.gr η μητέρα της 22χρονης Αφροδίτης Τσιώμα.

«Πήγε για ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με τη φίλη της και τον φίλο της. Ήταν τρία πολύ καλά παιδιά, ευγενικά, χαρούμενα. Ήθελε να κάνει και ένα σεμινάριο το πρωί εκείνης της Τρίτης» περιγράφει η μητέρα της Αφροδίτης και θυμάται την τελευταία φορά που άκουσε την κόρη της:

«Της μίλησα στις 19:45 το απόγευμα, της ευχήθηκα καλό ταξίδι, ήταν ήδη μέσα στο τρένο, μου είπε ότι όλα είναι εντάξει και ύστερα έγιναν όλα αυτά που έγιναν.

Με πήραν τηλέφωνο να μου πουν τι έγινε και έφυγα στη Λάρισα με την ελπίδα η κόρη μου να είναι στους τραυματίες. Όμως όχι. Ενώ καθόταν στο 5ο βαγόνι, εκείνη τη στιγμή είχε πάει στο κυλικείο»

, λυγίζει η μητέρα της 22χρονης που «έσβησε» στα Τέμπη και ξεσπάει.

«Θέλω το παιδί μου, μπορούν να μου φέρουν το παιδί μου;»

Μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα της 22χρονης Αφροδίτης Τσιώμα δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή που νιώθει για όλους όσοι μπορεί να έχουν ευθύνες για την αδιανόητη τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας:

«Αυτοί είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες τελείως. Τι να μου πουν τώρα; Όλοι έφταιξαν. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ θέλω το παιδί μου. Μόνο αυτό θέλω. Μπορούν να μου το φέρουν πίσω;

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το παιδί μου. Και το βρίσκω άδικο. Είναι μεγάλη αδικία. Και ο άλλος δεν ήξερε πως να κάνει σωστά τη δουλειά του σε ένα τόσο σημαντικό πόστο.

Δεν ήξερε τι του γίνεται. Πρέπει όσοι ευθύνονται να τιμωρηθούν και ότι είναι αναγκαίο να γίνει να γίνει».

Η Αφροδίτη ταξίδευε με τη φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής, Εριέττα Μόλχω, η οποία θεωρείται ακόμα αγνοούμενη

«ΙΣΩΣ Η ΣΟΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ»

Στοιχεία για τη νεαρή Εριέττα δεν έχουν βρεθεί ούτε στη λίστα των νεκρών, αλλά ούτε των τραυματιών, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να μοιράζεται τις δικές του σκέψεις γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Πρώτα από όλα, όταν αναπτύσσεται μεγάλη κινητική και θερμική ενέργεια, σημαίνει ότι κάποια από τα σώματα είχαν διαμελιστεί και κάποια από αυτά ήταν σε μεγάλη απόσταση από το τρένο. Κατά δεύτερον, κάποια σώματα που ήταν στην πηγή της θερμότητας έχουν απανθρακωθεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια περίπτωση να έχει απανθρακωθεί η σορός σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να βρεθεί κανένα στοιχείο», δήλωσε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων και εξήγησε:

«Μας έλεγαν από την πρώτη μέρα οι πυροσβέστες ότι είχαν αναπτυχθεί πάνω από 1.000βαθμοί κελσίου. Για να καταλάβετε, όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση μπαίνουν στις περίπου 850 βαθμούς. Λιγότερο δηλαδή από τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την ημέρα».

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Η Εριέττα σπούδαζε αρχιτέκτονας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τη νύχτα του δυστυχήματος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν πεθαίνεις χωρίς αιτία» λέει η παιδίατρος της Τζωρτζίνας – Οι κρίσιμες ώρες της 9χρονης και η έκρηξη Κούγια

Γνωρίστε τους Λαρισαίους μαθητές που απέσπασαν μετάλλια στην Μαθηματική Ολυμπιάδα

«Δεν αντέχω άλλο»: Η συγκλονιστική ταινία μικρούς μήκους που έφτιαξαν μαθητές Δημοτικού για τον σχολικό εκφοβισμό

Τέμπη: “Νίκο, το μωρό μας” – Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια της Αθηνάς πριν σκοτωθεί – Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας