Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Θα μπορούσε η διατροφή μου να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο μωρό κατά το θηλασμό;

Θα μπορούσε η διατροφή μου να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο μωρό κατά το θηλασμό;

Ορισμένα τρόφιμα ή ροφήματα στη διατροφή σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν στο μωρό σας αλλεργική αντίδραση. Εάν το μωρό σας αρχίζει να γκρινιάζει ή να αναπτύσσει ένα εξάνθημα, διάρροια ή συμφόρηση, συμβουλευτείτε το γιατρό του μωρού σας.

Αν υποψιάζεστε ότι κάτι στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάζει το μωρό σας, αποφύγετε το φαγητό ή το  ρόφημα αυτό μέχρι και μια εβδομάδα για να δείτε αν αυτό κάνει τη διαφορά στη συμπεριφορά του μωρού σας. Σκεφτείτε την εξάλειψη των τροφίμων που παρασκευάζονται από γάλα, φιστίκια, σόγια, σιτάρι, αυγά ή καλαμπόκι. Μερικές γυναίκες που θηλάζουν αποφεύγουν πικάντικα ή αεριώδη τρόφιμα, όπως τα κρεμμύδια ή το λάχανο.

Για τον προσδιορισμό της σχέσης μεταξύ της διατροφής σας και της συμπεριφοράς του μωρού σας, καλό είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο. Καταγράψτε ό,τι τρώτε και πίνετε, μαζί με σημειώσεις σχετικά με την αντίδραση του μωρού σας. Αν αφαιρέσετε ένα τρόφιμο ή ρόφημα από τη διατροφή σας και δεν έχει καμία επίπτωση στη συμπεριφορά του μωρού σας, μπορείτε να το προσθέσετε ξανά στη διατροφή σας και να εξετάσετε άλλους ενόχους.

Θυμηθείτε! δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κάνετε κάποια ειδική δίαιτα, ενώ θηλάζετε. Απλώς επικεντρωθείτε στο να κάνετε υγιεινές επιλογές – και εσείς και το μωρό σας θα επωφεληθείτε.

Κυριακόπουλος Γ. Κωνσταντίνος ΜD, MSc
Mαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος
Στρατιωτικός Ιατρός - Επιμελητής Γυν/κής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ
Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter