Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων

Δωρεάν μάσκες θα παραχωρηθούν σε όλους τους μαθητές, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκπονήσει σχέδιο, ούτως ώστε να εφοδιαστούν με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, υπό την αιγίδα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης: Μάσκα στα σχολεία: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία των μαθητών

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», είχε υπογραμμίσει πριν μερικές ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν «όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Αγώνας δρόμου για να διανεμηθούν έγκαιρα οι δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είχε επισημάνει πως θα δίνονται δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό .