Θεσσαλονίκη: 13 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές τους

Θεσσαλονίκη: 13 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές τους

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης 13 μαθητριών

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους. Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η Αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: 13 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές τους

Σε καταγγελίες εις βάρος δύο καθηγητών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση, προχώρησαν 13 μαθήτριες του σχολείου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, μαθητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου, προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που, όπως λένε, συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Ανήρτησαν μάλιστα στην πόρτα του σχολείου χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές. Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο, υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Σύμφωνα με τους μαθητές, οι καθηγητές προχωρούσαν σε χυδαία σχόλια και χειρονομίες σε βάρος των συμμαθητριών τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία.

Η ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας

O ΓΓ κ. Κόπτσης επικοινώνησε με τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και τους έδωσε εντολή να ερευνήσουν το θεμα, ενώ παράλληλα δόθηκε ολιγοήμερη άδεια στους καθηγητες που φέρονται να παρενόχλησαν τις μαθήτριες προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα και να αποκατασταθεί η τάξη.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαμε την ωραιότερη και πιο συναρπαστική παιδική χαρά της Ελλάδας!

Απίστευτο: Μαμά ξέχασε το καρότσι με το μωρό στο Σύνταγμα… και το κατάλαβε στο Μοναστηράκι!

Θρήνος στην Κορινθία: “Έφυγε” αιφνίδια από τη ζωή η 33χρονη Φιλιώ, μαμά 2 μικρών παιδιών