Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ o 14χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε εν ώρα προπόνησης

Στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένας 14χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης σε γήπεδο στα Μουδανιά Χαλκιδικής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο την Πέμπτη το βράδυ, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Τον παρακολουθούν γιατροί της μονάδας καθώς και καρδιολόγος, ενώ η κατάστασή του παραμένει σταθερή με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Πώς ο 14χρονος κατέρρευσε εν ώρα προπόνησης

Δύσκολες ώρες έζησαν παίκτες, προπονητές, γυμναστές και γονείς στη  προπόνηση της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΟ Μουδανιών, καθώς ο 14χρονος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλων. Οι γνώσεις των προπονητών του ΠΟΜ, πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας προσέφεραν τα μέγιστα, ενώ γιατροί που κλήθηκαν ή ήταν παρών έχουν μεγάλο μερίδιο στη διάσωση του μικρού αθλητή.

Η στιγμή της κατάρρευσης του μικρού αθλητή

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γήπεδο του δήμου Μουδανίων περιέγραψε στο newsit.gr, o πρόεδρος του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανίων, Φώτης Χατζηιορδάνης. «Το παιδάκι είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν έρθει στις Ακαδημίες και ήταν καλά. Δεν είχε διαπιστωθεί κάτι. Το καλό είναι πως και οι προπονητές μας έχουν πιστοποιηθεί τις πρώτες βοήθειες και έδρασαν πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία του, το έπαθε στην προπόνηση γιατί αν το πάθαινε στο σπίτι του ίσως να είχαμε άλλη κατάληξη τώρα”,

“Ζαλίστηκε, παραπατούσε και έπεσε και αμέσως οι προπονητές ξεκίνησαν κάρπα. Έμεινε χωρίς αέρα αλλά γρήγορα επανήλθε”

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ομίλου που ήταν παρόν στο περιστατικό αφηγείται στο newsit.gr, τις αγωνιώδης στιγμές που ακολούθησαν . Ο απινιδωτής ήταν κοντά, τον φέραμε αμέσως, κάναμε ηλεκτροσόκ και το παιδί επανήλθε. Ήμουν κι εγώ επάνω του μέσα σε 5 λεπτά, τηλεφωνήσαμε και σε μια γιατρό, ήρθε αμέσως αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, πήραμε και έναν καρδιολόγο. Ήρθαν όλοι αμέσως. Όλα έγιναν ξαφνικά. Ζαλίστηκε, παραπατούσε και έπεσε και αμέσως οι προπονητές ξεκίνησαν κάρπα. Γύρω στο ένα λεπτό έμεινε χωρίς αέρα αλλά γρήγορα επανήλθε”, λέει ο κ. Χατζηιορδάνης.