Θρίλερ λεχώνας στην Πάτρα: “Άνοιξε η καισαρική και ένιωθα τα όργανα μου να ξεκολλάνε. Ζω από θαύμα”

Το θρίλερ της λεχώνας στην Πάτρα: "Άνοιξε η καισαρική και ένιωθα τα όργανα μου να ξεκολλάνε"
Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο γιατροί από Νοσοκομείο της Πάτρας οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για αμέλεια σε ιατρικές πράξεις, με αποτέλεσμα μία γυναίκα που είχε γεννήσει το 2017 να υποστεί εκσπλάχνωση. Η δίκη έγινε την περασμένη Δευτέρα (11-10-2021) στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και κράτησε 7 ώρες. Η έδρα αν και είχε περάσει η ώρα, προτίμησε με σύμφωνη γνώμη των δικαστικών υπαλλήλων να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα η ακροαματική διαδικασία. Τους γιατρούς κατηγορούσε ένα ζευγάρι από την Πάτρα.

Το θρίλερ με την υγεία της που έζησε μια νεαρή μητέρα λίγες μόλις μέρες μετά την καισαρική της αναβίωσε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας καθώς εκδικάστηκε η η υπόθεσή της με κατηγορούμενους γιατρούς του Νοσοκομείου. Το ζευγάρι, μίλησε στην «Πολιτεία» και περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2017

Πώς ξεκίνησε ο Γολγοθάς της λεχώνας

«Το 2017 το μήνα Σεπτέμβριο μπήκα στο νοσοκομείο για να γεννήσω με καισαρική τομή. Όλα ήταν καλά βγήκε ένα υγιέστατο παιδάκι μέχρι την ημέρα που θα έπαιρνα εξιτήριο νόμιζα ότι όλα ήταν φυσιολογικά .

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο και φτάνοντας στο σπίτι της πεθεράς μου όλα ήταν καλά επέλεξα να μείνω στην πεθερά μου και όχι στην οικία μου έτσι ώστε να έχω μία βοήθεια και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα διέκρινα στην τομή της καισαρικής μαζί με τον άντρα μου κάποια υγρά και φυσικά αμέσως με πήρε και με πήγε στο νοσοκομείο.

Με εξέτασαν, ενημέρωσαν και τον γιατρό μου, μου είπαν πως δεν έχω τίποτα, και πως μπορούσα να πάω σπίτι μου.

Μας καθησύχασαν… όμως την επόμενη μέρα η τομή συνέχιζε και έβγαζε πιο πολύ υγρά …! Όπως ήταν φυσικό πήγαμε εκ νέου στο νοσοκομείο και έγινε ακριβώς πάλι τα ίδιο!

Και πάλι μας καθησύχασαν μας άλλαξαν γάζα .και μας ξαναέδιωξαν…! Όμως η τομή συνέχισε και για τρίτη μέρα να βγάζει υγρά.

Βρέθηκα και πάλι στο Νοσοκομείο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Με καθησύχασαν και μου είπαν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Φτάνοντας στο σπίτι και ενώ ξεκουραζόμουν στον καναπέ το μεσημέρι…νιώθω κάτι ότι με τραβάει και μέχρι να φωνάξω τον άντρα μου και την πεθερά μου και τους υπόλοιπους που ήσαν εκείνη την στιγμή στο σπίτι.

Έχει ανοίξει η καισαρική και έχω πιάσει τα έντερα μου στο χέρι μου χάνω τις αισθήσεις μου και νιώθω τα όργανα μου να ξεκολλάνε από μέσα μου.

Πέθανα στην κυριολεξία νόμιζα πως ήμουν στον άλλον κόσμο αμέσως καλέσαμε το ασθενοφόρο! Εφθασε επί τόπου κινητή μονάδα και με παρέλαβε, με μετέφεραν στο νοσοκομείο και μετά από λίγο με έβαλαν στο χειρουργείο .

Δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν δύο χειρουργεία στην ίδια τομή. Στην κυριολεξία ζω από θαύμα»!

“Καμία γυναίκα να μην πάθει αυτό που μου συνέβη”

Όπως δηλώνει η γυναίκα στην «Πολιτεία» από εκείνη την ημέρα άλλαξαν τα πάντα στην ζωή της! «Προσπαθώ να δικαιωθώ και να λάμψει η αλήθεια…! Για να τιμωρηθεί ο κάθε υπεύθυνος πού ενεπλάκη σε όλο αυτό που έζησα σε όλο αυτό το μαρτύριο…!  Και όλο αυτό το κάνω για το λόγο να μη βρεθεί καμία μητέρα στη θέση μου και να περάσει αυτό που περνάω και εγώ μέχρι σήμερα…» καταλήγει η μητέρα μιλώντας στην «Πολιτεία»

Tι είναι η εκσπλάχνωση

Σύμφωνα με τους χειρουργούς η εκσπλάχνωση είναι μερική ή πλήρης διάνοιξη μίας ή περισσότερων στιβάδων του χειρουργικού τραύματος.

Η πλήρης διάσπαση όλων των στιβάδων και η προβολή των σπλάχνων ονομάζεται εκσπλάχνωση. Υπάρχει σειρά τοπικών και γενικών παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε εκσπλάχνωση.

Η διάσπαση επισυμβαίνει μεταξύ 5ης και 10ης μετεγχειρητικής ημέρας. Η αντιμετώπισή της εξαρτάται από τη έκτασή της και από τη γε νι κή κατάσταση του ασθενούς και είναι είτε συντηρητική με περιποίηση του τραύματος και σύγκλεισή του κατά δεύτερο σκοπό, είτε χειρουργική με επιμελή καθαρισμό και επανασυρραφή του τραύματος.

Η συμπτωματολογία της εκσπλάχνωσης είναι θορυβώδης (παρουσία εντερικών ελίκων εκτός περιτοναϊκής κοιλότητας) και αντιμετωπίζεται χειρουργικά με επανασυρραφή του τραύματος.

Διαβάστε επίσης:

Ο παιδίατρος εξηγεί 5 βασικά πράγματα για να μην ταλαιπωρούνται από τις ιώσεις τα παιδιά

Είναι το “Squid Game” κατάλληλο για παιδιά; -και όσα ακόμα πρέπει να ξέρετε για τη νέα τηλεοπτική τρέλα

Μέθοδος Kristeller κατά τον τοκετό: Μία επιβλαβής πρακτική στα όρια της μαιευτικής βίας