Αρχική InfoMommy Νέα Θρήνος για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας: Αφήνει πίσω του δύο παιδιά

Θρήνος για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας: Αφήνει πίσω του δύο παιδιά

Η είδηση της πτώσης του αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας μας ήρθε πριν λίγες ώρες, όμως διατηρούσαμε ελπίδες ότι και οι δύο επιβαίνοντες θα έβγαιναν από αυτό σώοι.

Δυστυχώς, όμως, ενώ ο δίδυμος αδερφός του που ήταν συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος, ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου στην 363 Μοίρα δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος, δεμένος με το κάθισμα.

Και οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, ωστόσο ο Νίκος Βασιλείου, ο οποίος προσπαθούσε μέχρι τελευταία στιγμή να σώσει το αεροσκάφος, δεν στάθηκε τυχερός. Σύμφωνα με το ΓΕΑ επρόκειτο για έμπειρο πιλότο με πάνω από 2500 πτήσης στο ενεργητικό του. Ο αδελφός του είναι επίσης πιλότος και υπηρετεί στην Καλαμάτα από το 2010, με περίπου 1600 ώρες στο ενεργητικό του.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του Νίκου Βασιλείου, ο οποίος αφήνει πίσω του ορφανά δυο παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του armyvoice.gr, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης προσομοίωσαν περιδίνηση του αεροσκάφους, ωστόσο ο χειριστής δεν κατάφερε να επαναφέρει το αεροσκάφος και λίγο πριν την πτώση ανάφερε ότι «πηδάνε». Παρ’όλα αυτά ο επισμηναγός Βασιλείου παρέμεινε, προκειμένου να το σώσει.

Πρόκειται για το 2ο ατύχημα της Μονάδας μέσα στο 2018.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Πηγή: armyvoice.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter