Τι αναζητούσε στο σεμινάριο εγκληματολογίας η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγες μέρες πριν τη σύλληψή της;

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση και τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και πριν τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με μαρτυρία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή LIVE NEWS στο MEGA, 10 μέρες πριν τη σύλληψή της και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέθηκε στην πλατφόρμα του σεμιναρίου εγκληματολογίας που είχε επιτυχώς παρακολουθήσει και το οποίο είχε ολοκληρωθεί.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την κίνησή της είναι αν θα μπορούσε να βρει κάποιες πληροφορίες αφού σε αυτές τις διαδικτυακές πλατφόρμες υπάρχουν πάντα σημειώσεις ή διδακτικοί κύκλοι.

Η μαρτυρία που την “προδίδει”

«Επισκέφθηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφθεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου πριν «από δέκα ημέρες», δηλαδή στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε τελειώσει», λέει ο άνθρωπος που συμμετείχε και αυτός στο σεμινάριο εγκληματολογίας.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος σχολίασε ότι είναι βέβαιο ότι πρέπει να ελεγχθεί από την ανακρίτρια τι έψαχνε στην πλατφόρμα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Τι είδε δηλαδή στο υλικό του σεμιναρίου που θεώρησε ότι θα τη βοηθήσει για να καλύψει τη δράση της.

Η εγκληματολόγος Δ. Σβουρδάκου για τα σεμινάρια εγκληματολογίας που παρακολουθούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας και εξήγησε τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε τέτοιου είδους σεμινάρια.

Όπως ανέφερε ένα άτομο που παρακολουθεί σεμινάριο εγκληματολογίας ενδιαφέρεται από τη μία πλευρά για το πώς δρα ένας δράστης και από την άλλη να μάθει πως λειτουργούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Επισήμανε πως στα σεμινάρια μελετούνται εγκλήματα όπου οι δολοφόνοι έχουν κάνει λάθη, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τα ίχνη τους.

Η εγκληματολόγος δήλωσε πως δεν εκπλήσσεται από τη συμμετοχή της 33χρονης κατηγορούμενης στα σεμινάρια και τόνισε πως η εγκληματολογία συμβάλλει και στο να δημιουργήσει κανείς ένα έγκλημα και να  αποφύγει  τη σύλληψη.

«Αυτό όμως εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκε η απόφαση για το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Ποιος έβαλε το χέρι του για να κρύψει τις φωτογραφίες του θανάτου της Ίριδας; Τις αμφισβητεί η Πισπιρίγκου

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι μαρκαδόροι που ανακαλούνται από την αγορά