Τι απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης όταν είχε ερωτηθεί για το αν φοβάται για τα παιδιά του

Ο δημοσιογράφος, Θέμος Αναστασιάδης, που απεβίωσε χθες σε ηλικία μόλις 61 ετών μετά από άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο (σ.σ. είχε διαγνωστεί με οστεοσάρκωμα θώρακα) είχε δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με την επίσης γνωστή δημοσιογράφο, Βασιλική Παναγιωτοπούλου.

Το ζευγάρι που σπανίως έδινε το παρών σε κοσμικές εκδηλώσεις και απέφευγε επιμελώς τα φώτα της δημοσιότητας έχει 3 παιδιά (την 20χρονη σήμερα Αλίκη και τα δίδυμα – Bύρωνα και Φιλιώ- για τα οποία δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία).  Η οικογένεια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, μάλιστα είχαν μετακομίσει εδω και τουλάχιστον τρία χρόνια στην Ελβετία, και δεν έδιναν πληροφορίες για τη ζωή τους στο εξωτερικό.

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν χρόνια στο περιοδικό CRASH όπου μεταξύ άλλων απάντησε για τον αν φοβάται για τα παιδιά του.

«Έχω και μια βαθιά πίστη στο DNA του Έλληνα, το οποίο το θεωρώ διαφορετικό από τους άλλους, είμαι λίγο του “This is Sparta” από τους “300

Η αποστομωτική απάντηση του Θέμου Αναστασιάδη ήταν η εξής: «Όπως όλοι οι Έλληνες σήμερα, φοβόμαστε για τα παιδιά μας γιατί δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία και κυρίως το γεγονός ότι η Ελλάδα περιθωριοποιείται. Για πολλά χρόνια, το όνειρο του μέσου Έλληνα ήταν να τα δώσει όλα για το παιδί του και να μπορέσει το παιδί του να σπουδάσει στο εξωτερικό

Τώρα αυτό το όνειρο του μέσου Έλληνα το κατέστρεψαν γιατί του πήραν τη δυνατότητα να σπουδάσει το παιδί του -είτε εδώ είτε έξω- και, επίσης, έχασε την περηφάνια του να πει ότι ήρθε μετά το παιδί μου και βρήκε δουλειά εδώ κι εκεί, και τον ανάγκασαν να σέρνεται και να γλείφεται, γελοία κομματόσκυλα οιασδήποτε αποχρώσεως.

Υπό αυτήν την έννοια, δηλαδή, θεωρώ ότι έχω αγωνία για τα παιδιά, αλλά έχω και μια βαθιά πίστη στο DNA του Έλληνα, το οποίο το θεωρώ διαφορετικό από τους άλλους, είμαι λίγο του “This is Sparta” από τους “300”. Νομίζω ότι στο τέλος θα κερδίσει το DNA του Έλληνα, θα κερδίσει και τους μέσα και τους έξω εχθρούς.»

Φωτογραφίες του Θέμου Αναστασιάδη με τα παιδιά του