Τι δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι με μωρό;

Ανάμεσα στα αμέτρητα βρεφικά είδη που πρέπει να προμηθευτεί ο νέος γονιός, ενόψει του ερχομού του μωρού του, υπάρχει και ένα, το οποίο μπορεί όσο ακόμα η μαμά κυοφορεί να παραβλέπεται, όμως η αξία του αποδεικνύεται αμέσως μετά τον τοκετό.

Ο λόγος για το τρίπτυχο αμπούλες φυσιολογικού ορού – αποφρακτήρας – φίλτρα, το οποίο θα συνοδεύσει το νέο γονιό για χρόνια και θα ωφελήσει το παιδί με τρόπους που δύσκολα κανείς μπορεί να φανταστεί, πριν γίνει γονιός.

Γιατί είναι τόσο απαραίτητα οι αμπούλες φυσιολογικού ορού και ο ρινικός αποφρακτήρας για το μωρό μας

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, μετά τη γέννησή του, είναι σύνηθες να ακούμε το μωρό να «ρουθουνίζει» (να κάνει θόρυβο όταν αναπνέει) ή ακόμα και να φτερνίζεται, αποδεικνύοντας, ότι στη μικροσκοπική μυτούλα του και στις στενές ρινικές κοιλότητες έχουν συγκεντρωθεί βλέννες που χρειάζεται να καθαριστούν. Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια βουλωμένη μυτούλα είναι δυσκολία στην αναπνοή, στο θηλασμό ή το φαγητό, διαταραχές στον ύπνο, κακή διάθεση, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά

Καθώς, όμως, το μωρό δεν έχει την δυνατότητα να φυσήξει τη μύτη μόνο του, ενώ μέχρι τους 3 πρώτους μήνες αναπνέει αποκλειστικά από αυτή, χρειάζεται οι γονείς να αναλάβουν αυτό το «έργο» και μάλιστα συστηματικά και με ασφάλεια.

Η ενόχληση κατά την αναπνοή και η δυσκολία ακόμα και στον ύπνο ή τον θηλασμό, δεν είναι, όμως, οι μόνες αιτίες που ο καθαρισμός της βρεφικής μυτούλας κρίνεται απαραίτητος. Μέσω του ρινικού βλεννογόνου εισέρχονται σωματίδια και μικρόβια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές, όπως η οξεία μέση ωτίτιδα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό των μωρών κατά τους 6 πρώτους μήνες. Όσο πιο καθαρή είναι η μυτούλα, τόσο λιγότερες θα είναι οι ιώσεις και οι ωτίτιδες που θα εμφανίσει το μωράκι σας!

Πώς θα το εξασφαλίσουμε αυτό; Χρησιμοποιώντας καθημερινά τις PHYSIOMER®Αμπούλες Ισότονες και αφαιρώντας συστηματικά τις βλέννες με τον ειδικό ρινικό αποφρακτήρα. Απαραίτητο συνοδευτικό τα προστατευτικά φίλτρα μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να απορρίπτονται έπειτα από κάθε χρήση, καθώς εκεί συγκεντρώνεται όλη βλέννα.

Πώς χρησιμοποιούμε το ρινικό σπρέι και τον αποφρακτήρα

Οι περισσότεροι νέοι γονείς, νιώθουν κάπως άβολα τις πρώτες φορές που καλούνται να καθαρίσουν τη μυτούλα του μωρού τους. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας γιατί τα βήματα είναι απλά και η εξοικείωση έρχεται γρήγορα.