Τι δήλωσε στο Infokids.gr η Χρυσούλα Μαυράκη, ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος οικογένειας, για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τι συνέβη και τι ήταν τελικά αυτό που ώθησε τον παιδοκτόνο συνταξιούχο αστυνομικό να αφαιρέσει τη ζωή από το ίδιο του το παιδί απευθυνθήκαμε στην κα Χρυσούλα Μαυράκη, Ψυχοπαιδαγωγική Σύμβουλο Παιδιού και Οικογένειας και Ψυχολόγο για να μας σκιαγραφήσει το προφίλ αλλά και την ψυχοσύνθεση του δράστη.

Η κα Μαυράκη συγκλονισμένη και η ίδια από το τραγικό της ιστορίας θεωρεί ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό το χέρι του “πατέρα” επηρεάστηκε  από την αναπηρία της 6χρονης Στέλλας η οποία όπως διευκρινιζόταν και στο Amber Alert παρουσίαζε δυσκολίες στο βάδισμα. Σύμφωνα με την κα Μαυράκη, είναι πολύ δύσκολο για το γονιό να αποδεχθεί και εν συνεχεία να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα υγείας του παιδιού του όπως εν προκειμένω ένα κινητικό πρόβλημα. Όμως, όπως τονίζει, μια τέτοια κατάσταση δεν δικαιολογεί παρά μόνο αιτιολογεί τα όσα ειδεχθή συνέβησαν χθες με θύμα την 6χρονη.

Η κα Μαυράκη τονίζει ότι η παιδοκτονία είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στα οποία μπορεί να υποπέσει ένας άνθρωπος. Ένας γονιός έχει καθήκον και υποχρέωση να φροντίζει, να προσέχει και το κυριότερο να αγαπά το παιδί του. Να το αγαπά για το καλό του παιδιού του και μάλιστα να μοχθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί όταν υπάρχει και μια περίπτωση όπως της 6χρονης Στέλλας που είχε πρόβλημα αναπηρίας.

Αφελείς οι ισχυρισμοί του παιδοκτόνου

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της ιδιότητας του πατέρα, ο οποίος αν και απόστρατος αστυνομικός ήξερε από πρώτο χέρι το Νόμο και τη Δικαιοσύνη αλλά εντούτοις έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει την τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του παιδιού. Κινητοποίησε ένα ολόκληρο μηχανισμό, απευθύνθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού, η Εισαγγελία έδωσε το πράσινο φως για να εκδοθεί Amber Alert, η Αστυνομία κινήθηκε ταχύτατα για την ανέρευση του παιδιού και εκείνος ήξερε ότι η μικρή ήταν ήδη νεκρή. Αν όλα ήταν αθώα, ήταν η “κακιά στιγμή” όπως την επικαλέστηκε ο ίδιος στην ομολογία του  και η “θανάσιμη” πατρική αγκαλιά του ήταν αυτή που τελικά οδήγησε το παιδί στην ασφυξία και εν τέλει στο θάνατο θα μπορούσε να κάνει το αυτονόητο. Να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ και να προσπαθήσει να σώσει το κοριτσάκι του με νύχια και με δόντια.  Εκείνος όμως έκανε ακρίβως το αντίθετο. Ξεφορτώθηκε άρον άρον το άψυχο σώμα της μικρής, το πρωί πήγε το δίδυμο αδερφάκι της στο σχολείο σαν να μην συνέβη τίποτα και δήλωσε την εξαφάνιση της μικρής στην Αστυνομία προσπαθώντας να θολώσει τα νερά.

Η υπόθεση εξ αρχής είχε αποχρώσες ενδείξεις της τραγικής κατάληξης

Η κα Μαυράκη τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή που άκουσε για την εξαφάνιση της μικρής αλλά και για τις λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως στα πλαίσια της κινητοποίησης για να βρεθεί άμεσα το κοριτσάκι είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα όσα υποστήριζε η πλευρά του πατέρα που εναγωνίως έψαχνε το παιδί. Ήδη το σενάριο ότι κοιμήθηκε και το παιδί που σημειωτέον είχε κινητικά προβλήματα έφυγε μόνο του από το σπίτι ήταν ύποπτο. Το γραφείο της είναι πολύ κοντά στο σημείο που υποτίθεται έφυγε μόνο του το παιδί, ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που αν πράγματι είχε περάσει από εκεί ένα μικρό παιδί με κινητικά προβλήματα θα κινούσε την προσοχή και σίγουρα κάποιος θα είχε δει κάτι. Οι φόβοι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο και όλοι πλέον παρακολουθούμε με απέχθεια τις δικαιολογίες που ψελλίζει ο μπαμπάς για να ελαφρύνει τη θέση του.