Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Γιατί τα κορίτσια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωσθούν με αυτισμό;

Γιατί τα κορίτσια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωσθούν με αυτισμό;

Αν η γιαγιά ενός κοριτσιού, από την πλευρά της μητέρας, κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της κόρης της, τότε το παιδί έχει 67% αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει χαρακτηριστικά του αυτισμού, όπως δυσκολία στην επικοινωνία και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία για 14.500 παιδιά που είχαν γεννηθεί στη δεκαετία του 1990. Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Scientific Reports, αποκαλύπτουν ότι αν ένα κορίτσι, όσο βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας του, εκτίθεται στον καπνό της γιαγιάς του, τότε η εγγονή διατρέχει 53% αυξημένο κίνδυνο να διαγνωσθεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Ωστόσο, το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει για τα αγόρια για λόγο που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter