Τι είναι οι ανωορρηκτικοί κύκλοι που μείωναν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης της Χριστίνας Μπόμπα;

Η πολυαναμεμόμενη συνέντευξη της Χριστίνας Μπόμπα στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεωνόρας Μελέτη προβλήθηκε χθες και έτσι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ολοκληρωμένη την από καρδιάς εξομολόγηση της μέλλουσας μανούλας, σχετικά με το ταξίδι της μέχρι να καταφέρει να μείνει έγκυος.

Όπως η ίδια αποκάλυψε, αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες: «Στην δική μας περίπτωση από πριν τον γάμο, το είχαμε κατά νου να γίνουμε γονείς. Μετά τον γάμο το προσπαθούσαμε και πέρασαν δύο χρόνια με συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα. Κάναμε όλες τις εξετάσεις κι ήταν καλές και δεν καταλαβαίναμε γιατί δεν συνέβαινε. Στην πορεία άρχισε να με καταβάλει, ερχόταν η περίοδος κι έκλαιγα. Ο Σάκης ήταν πολύ υποστηρικτικός κι έλεγε δεν πειράζει, προσπαθούσε να με στηρίξει ψυχολογικά. Στην πρώτη καραντίνα είπα ότι δεν το αντέχω άλλο κι ότι πρέπει να συμβουλευτούμε έναν γιατρό γονιμότητας. Ο αδερφός του Σάκη μας πρότεινε έναν και μου είπε ότι κάνω ανωορρηκτικούς κύκλους που μειώνουν την πιθανότητα.

Δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά αλλά ότι είχα μειωμένες πιθανότητες γιατί δεν είχα κάθε μήνα ωάριο. Οπότε εγώ ένιωσα έτοιμη να μπω σε αυτήν την διαδικασία και να μην συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Ήταν γραφτό να έρθουν αυτά τα δύο κοριτσάκια. Το δύσκολο είναι η αρχή. Να πάρεις τις ορμόνες και τα ωάρια. Εκεί κουράστηκα. Εμείς ευτυχώς μάθαμε αμέσως ότι είμαι έγκυος. Έβαλα το γιατρό ανοιχτή ακρόαση. Και μας είπε ο γιατρός: “Πιο έγκυος δε γίνεται’. Εκεί είδα το Σάκη να λυγίζει από συγκίνηση. Το είπα αμέσως στην μαμά μου, δεν κρατήθηκα.»

Τι είναι οι ανωορρηκτικοί κύκλοι

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο κ. Πέτρο Ζαργάνη: “Υπάρχουν περιπτώσεις που ο καταμήνιος κύκλος είναι φυσιολογικός, η παραγωγή προγεστερόνης είναι φυσιολογική, η μεσοκυκλική αιχμή της LH είναι επίσης φυσιολογική (το τέστ ωορρηξίας ούρων βγαίνει θετικό), η χρονική διάρκεια του κύκλου φυσιολογική , αλλά δεν υπάρχει ωορρηξία. Ενα κλασσικό παράδειγμα είναι το ωχρινοποιημένο άτρητο ωοθυλάκιο. Στην διεθνή βιβλιογραφία ονομάζεται Luteinized Unruptured Follicle (LUF), και αποτελεί αίτιο υπογονιμότητας . Η διάγνωσή του γίνεται με τον συνδυασμό του ιστορικού και της υπερηχογραφικής εικόνας”.

Οι ανωορρηκτικοί κύκλοι συμβαίνουν συνήθως πριν την εμμηνόπαυση και σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Δείτε τι άλλο είπε η Χριστίνα Μπόμπα για την εγκυμοσύνη της και την εξωσωματική