Τι ισχύει για τα self test των μαθητών αυτή την εβδομάδα – Οι περιπτώσεις μαθητών επαφών με κρούσμα

Aρνητικό self test χθες - θετικό σήμερα: Τι ισχύει στην περίπτωση αυτών των μαθητών

Η κακοκαιρία Ελπίς έφερε τα πάνω κάτω στη λειτουργία των σχολείων αυτή την εβδομάδα με πολλούς γονείς να έχουν μπερδευτεί με το πότε και αν πρέπει να υποβληθούν στα καθιερωμένα self test οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Τι ισχύει για όσα σχολεία παραμένουν κλειστά

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όσων σχολείων συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για λόγους κακοκαιρίας ΔΕΝ θα υποβληθούν στα self test της εβδομάδας και θα αναμένουν τις νεότερες οδηγίες.

Τώρα για τους μαθητές που ναι μεν τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά αλλά από την Παρασκευή είναι γνωστό ότι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα υπάρχει ισχυρή σύσταση να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τον προγραμματισμό έλεγχο.

Για τους μαθητές που επιστρέφουν στα θρανία από αύριο

Όπως εξηγεί το Υπουργείο Παιδείας σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Διαβάστε επίσης:

“ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν στο χιόνι”: Αντιδράσεις για τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου

Αγαπητή μαμά, δεν χρειάζεται να είσαι εκεί διαρκώς για τα πάντα

Υπ. Υγείας: Πώς θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών για τον covid από αύριο (27/1)

Μωρό χειρουργήθηκε την ώρα του τοκετού – Η σπάνια πάθηση που αποκάλυψε ο υπέρηχος