Μωρό χειρουργήθηκε την ώρα του τοκετού – Η σπάνια πάθηση που αποκάλυψε ο υπέρηχος

Μωρό χειρουργήθηκε την ώρα του τοκετού - Η σπάνια πάθηση που αποκάλυψε ο υπέρηχος

Όταν ήταν 18 εβδομάδες έγκυος, ο υπέρηχος της Λόρεν αποκάλυψε πως το μωράκι της είχε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Pierre Robin και προκαλεί ανωμαλίες στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η αναπνευστική οδός είναι φραγμένη, καθιστώντας τον τοκετό δύσκολο και επικίνδυνο.

Στις 32 εβδομάδες, ο γιατρός ενημέρωσε τη γυναίκα ότι ο μικρός Όλιβερ θα πρέπει να γεννηθεί με καισαρική τομή ενώ θα χρειαζόταν να χειρουργηθεί κατά τη διάρκεια του τοκετού προκειμένου να καταφέρει να αναπνεύσει.

«Το να ακούς ότι υπάρχει πρόβλημα στο έμβρυο είναι πολύ τρομακτικό» ανέφερε ο μπαμπάς της οικογένειας, Τζος.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος σωτηρίας

«Όταν ο γιατρός μας εξήγησε τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει, συμφωνήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν ο μόνος τρόπος να σώσουμε τον γιο μας», πρόσθεσε..

Η Λόρεν και ο Τζος εντάχθηκαν σε διαδικτυακές ομάδες υποστήριξης για γονείς με παιδιά με σύνδρομο Pierre Robin για να είναι προετοιμασμένοι.

Έμαθαν πως, παρά τα προβλήματα που προκαλεί το συγκεκριμένο σύνδρομο, τα μωρά με Pierre Robin συνεχίζουν να ζουν πολύ φυσιολογικές ζωές.

Όταν έφτασε η ώρα του αντισυμβατικού τοκετού, όλα έγιναν όπως τα είχαν προγραμματίσει. Ο μικρός Oliver γεννήθηκε με καισαρική τομή και κατά τη διάρκεια του τοκετού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να μπορέσει να αναπνεύσει.

Η Δρ Shani Delaney, μέλος της ομάδας 30 ατόμων που συμμετείχαν στη γέννα και το χειρουργείο του Όλιβερ, εξήγησε ότι «πρόκειται για μια σπάνια και επικίνδυνη επέμβαση που τελικά πήγε καλά. Ωστόσο, η αποθεραπεία είναι πολύπλοκη και χρειάζεται χρόνο».

Ο μικρός Όλιβερ, ο οποίος χειρουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2021, βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Όταν θα έρθει η ώρα να πάει σπίτι του, θα πρέπει να έχει διαρκώς δίπλα του μια νοσοκόμα για να τον βοηθάει όταν δεν θα μπορεί να αναπνεύσει κανονικά.

Στην πορεία, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα ακόμα χειρουργείο για να μπορεί να αναπνέει κανονικά, χωρίς δυσκολία. Πλέον οι γονείς του ανέφεραν πως είναι ένα χαρούμενο μωράκι που πρόσφατα άρχισε να χαμογελάει.

Πηγή ιστορίας: today.com

Διαβάστε επίσης:

“ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν στο χιόνι”: Αντιδράσεις για τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου

Αγαπητή μαμά, δεν χρειάζεται να είσαι εκεί διαρκώς για τα πάντα

“Τερατάκια στην τάξη: Λατινικά και Ελληνικά στο Δημοτικό”: Ένα online συνέδριο για όσους αγαπούν τα Αρχαία