Μία εναλλακτική «κοτόπιτα» που αξιοποιεί τα περισσεύματα ψητού ή βραστού κοτόπουλου.
Μια ελαφριά συνταγή για light αλλά νόστιμη κοτόπιτα που γίνεται σε λίγα λεπτά στο air fryer ή τον φούρνο, όπως μας την προτείνει ο διατροφολόγος Δρ. Αναστάσιος Λαζάρου. «Συνδυάστε την με την αγαπημένη σας σαλάτα για ένα ελαφρύ αλλά ολοκληρωμένο γεύμα!» μας συμβουλεύει και εμείς σίγουρα θα τον ακούσουμε!
Εύκολη κοτόπιτα
Υλικά για μία πίτα κομμένη στα 4
1 τορτίγια ολικής
120 γρ. μοτσαρέλα
2 αυγά
200 γρ. τυρί cottage
150 γρ. κοτόπουλο βρασμένο-ψημένο
Πιπέρι, Πάπρικα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα πολυμίξερ το τυρί cottage με τα 2 αυγά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μείγμα cottage, το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια, την μισή ποσότητα μοτσαρέλα, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του airfryer προσθέτουμε μια τορτίγια ολικής, κλείνουμε τις άκρες τις ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά και περιχύνουμε το μείγμα μας μέσα στην τορτίγια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο air fryer για 10 λεπτά. Αφαιρούμε στα μισά για να προσθέσουμε έξτρα μοτσαρέλα.
Αν δεν ψήσουμε στο air fryer μπορούμε να φτιάξουμε την τορτίγια στον φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για αντίστοιχη ώρα ή μέχρι να ροδίσει η τορτίγια και να λιώσει το τυρί.