Συνδυάστε τα με διάφορα τυριά ή μόνο φέτα για να γίνουν αγαπητά στα παιδιά.
Τα φασολάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένη λαχανικά όλου του χρόνου αλλά πολλά παιδάκια δεν τα αγαπούν. Ένας τρόπος να τα μαγειρέψετε είναι με διάφορα αγαπημένα λαχανικά όπως κολοκυθάκια καροτάκια ίσως μία μελιντζάνα κομμένα σε κυβάκια και φρέσκια ντομάτα.
Το φαί είναι λαδερό και για να σας πετύχει πρέπει να έχει μεστή σάλτσα γι αυτό μην βάλετε πολύ νερό για να βράσει αλλά λίγο λίγο να το προσθέτετε και όταν υπάρχει ανάγκη.
Φασολάκια με πολλά λαχανικά.
Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα τσαουλιά ή μπαρμπούνια καθαρισμένα από τις δύο μεριές από τις κλωστές τους κομμένες οι άκρες τους και χαραγμένα στη μέση, πολύ καλά πλυμένα.
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 -4 κομμένες ντομάτες σε κυβάκια
3 κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες
3 καρότα κομμένα ροδέλες
2 δύο μέτριες πατάτες
2 μελιντζάνες κομμένες κυβάκια
μισό ματσάκι μαιντανό
ένα κύβο ζωμό βοδινό
αλάτι πιπέρι λάδι.
Εκτέλεση.
Σε μία βαθιά και πλατιά κατσαρόλα βάζετε λάδι να καλύψει τον πάτο της και ρίχνετε μέσα ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με τον κύβο τον ζωμό.
Ακολουθούν κομμένα τα κρότα τα κολοκυθάκια και η μελιντζάνα . Τέλος ρίχνετε την πατάτα.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα φασολάκια το σκόρδο τον μαιντανό τις ντομάτες αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι ίσα να τα σκεπάζει . Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά. Θα είναι έτοιμα σε μία ώρα περίπου αλλά προσέξτε να έχουν πιεί τα πολλά ζουμιά. Αν αφήσετε το φαγητό πάνω στο ζεστό μάτι αφού το έχετε σβήσει τότε θα τα πιουν πιο εύκολα.
Σερβίρετε με τυρί φέτα και αν γίνεται ζεστό ψωμί. ΠΟλλοί προτιμούν τα φασολάκια χωρίς συνοδευτικά και κρύα σαν σαλατικό.
Καλή σας απόλαυση.