Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Προτείνουμε μπέργκερ με κοτόπουλο πανέ!

Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι παιδιών θα το λατρέψουν

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά δεν τα τρώνε όλα τα φαγητά. Μάλιστα όσο μεγαλώνουν, τόσο παραξενεύουν και αφαιρούν πολλά από αυτά, που έτρωγαν ως μωρά, στα πρώτα τους βήματα στις γεύσεις.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα για κάτι πραγματικά ωραίο και ευρέως αποδεκτό. Μπέργκερ με κοτόπουλο πανέ μαγιονέζα και παρμεζάνα. Μια τέοια λιχουδιά για ότι ώρα κι αν θέλουν να το φάνε.

Υλικά:

Ψωμάκια μπριός

50 γρ. μαρουλάκι το τρυφερό μέρος ή iceberg

30 γρ. μαγιονέζα κατά βούληση και αν είναι αποδεκτή

20 γρ. αγγουράκι τουρσί αν είναι αρεστό και αποδεκτό

λίγη μουστάρδα

λίγο χυμό λάιμ,

15 γρ τριμμένη παρμεζάνα

15 γρ ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

Για το κοτόπουλο

150 γρ. κοτόπουλο φιλέτο

τριμένη φρυγανιά

λίγο αλεύρι, λίγη μουστάρδα, λίγη καπνιστή γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ένα αβγό χτυπημένο καλά και ηλιέλαιο.

Εκτέλεση

Αρχικά πανάρουμε το κοτόπουλο το αλατίζουμε και το αλείφουμε ελάχιστη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά το αλευρώνουμε, το βουτάμε στο αβγό και το βάζουμε στη φρυγανιά πιέζοντάς την να κολλήσει καλά. Το τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Ταυτόχρονα ανακαταεύουμε το αγγουράκι τη μαγιονέζα και λίγη μουστάρδα, το αλατίζουμε λαδώνουμε το μαρουλάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει στο σχαροτήγανο. Κόβουμε το ψωμάκι στη μέση, το αλείφουμε με μείγμα μαγιονέζα και μουστάρδα, αν τα παιδιά δεν τρώνε μουστάρδα, λίγη κέτσαπ βάζουμε επάνω το μαρούλι, το κοτόπουλο λίγο χυμό λάιμ, και συπληρώνουμε την παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ψωμάκι και το σκεπάζουμε. Η παρμεζάνα λιώνει σιγά σιγά και βγάζει όλα τα αρώματά της.

Η μυρωδιά τραβάει τα παιδιά από μακριά.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνεις όταν αντιπαθείς στην πεθερά σου, αλλά λατρεύεις τον άντρα σου;

Ποια σχολεία και σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 14/1

Ροή Ειδήσεων