Τι πρέπει να κάνει ένα παιδί αμέσως μόλις επιστρέψει στο σπίτι από το σχολείο;

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης βρίσκεται τo Infokids.gr στην προσπάθειά του να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις σχετικά με την επικαιρότητα και την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, είδικά εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε ερώτηση του Infokids.gr στην διάσκεψη Τύπου του Υπουργείου Υγείας, για το τι θα πρέπει κάνει ένα παιδί αμέσως μόλις γυρίσει από το σχολείο, αλλά και πόσες μάσκες θα έχει μαζί του, ο κ. Τσιόδρας είπε:

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Αυτοί είναι οι 2 λόγοι που αιτιολογούν τη διανομή παγουριού σε όλους τους μαθητές Δημοτικού

“Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τους κανόνες υγιεινής. Να μην μοιράζονται τα κοινόχρηστα αντικείμενα. H έμφαση δεν δίνεται τόσο στα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να απολυμαίνονται. Βασικό είναι η υγιεινή των χεριών. Στην οικογένεια υπάρχει η επαφή. Δεν μπορείς να τη σταματήσεις. Θα τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής, θα πλύνουν τα ρούχα τους. Δεν κολλάμε από το ρούχα, αλλά από τα χέρια. Η υφασμάτινη μάσκα θα πλυθεί, θα σιδερωθεί και θα φορεθεί ξανά. Δεν λέμε στα παιδιά να πάρουν πολλές μάσκες μαζί. Θέλει μια ισορροπία, μια προσοχή. Το παιδί στο σχολείο θα χρησιμοποιήσει μια δεύτερη μάσκα αν λερωθεί ή υγρανθεί αυτή που φορά.”.