Αρχική Διάφορα Τι πρέπει να κάνετε αν δείτε αίμα στα κόπρανα του παιδιού

Τι πρέπει να κάνετε αν δείτε αίμα στα κόπρανα του παιδιού

Η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα ανησυχεί το παιδί ,τους γονείς και τον παιδίατρο. Πρέπει να εξακριβωθεί ότι πρόκειται πραγματικά για αίμα και όχι για χρωματισμό των κοπράνων που οφείλεται σε τροφές όπως πατζάρια, σπανάκι,κόκκινα φρούτα όπως φράουλες ή κεράσια, σκούρα σοκολάτα, ζελεδάκια με χρωστικές ουσίες ή σε φάρμακα που παίρνει το παιδί όπως σίδηρο,αντιβιοτικά,σιρόπια για το βήχα κ.ά.

Πρώτα πρέπει να γίνει μια εξέταση κοπράνων για παρουσία αίματος ώστε να αξιολογηθεί αν το αίμα προέρχεται από το ανώτερο πεπτικό (οισοφάγο, στομάχι,λεπτό έντερο) ή από το κατώτερο πεπτικό(παχύ έντερο, πρωκτός) Στην πρώτη περίπτωση, τα κόπρανα είναι μαύρα λόγω της μεγάλης διαδρομής μέχρι να αφοδεύσει το παιδί και στη δεύτερη το αίμα είναι κόκκινο. Τα αίτια και η διερεύνηση της παρουσίας αίματος στα κόπρανα ταξινομούνται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Αιμορραγικές κενώσεις στα νεογνά

Στην περίοδο αυτή οι αιτίες μπορεί να είναι:

1. Αλλεργία στο γάλα της αγελάδας ακόμα και αν το παιδί θηλάζει αλλά η μητέρα του καταναλώνει διάφορα γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδας.
2. Κατάποση αίματος κατά τη διάρκεια του τοκετού.
3. Κατάποση αίματος από ραγάδες στο μαστό της μητέρας κατά το θηλασμό.
4. Νεκροτική εντεροκολίτιδα σε πρόωρα μωρά

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.